NRK Meny
Normal

Var redd for å bli kastet i brønnen

Berit Thorstensen fryktet kjæresten skulle kaste henne i brønnen, der jan Petter Aarstad allerede lå død.

52-åringen som er tiltalt etter drapene i Søndre Land

Drapstiltalte Berit Thorstensen forteller om forholdene på Vollheim gård.

Berit Thorstensen beskriver broren som en tikkende bombe , og sier hun var redd for at kjæresten hennes, Ronny Kjeldsen, skulle kaste henne i brønnen også.

Knut Arne Thorstensen har selv forklart at han har slitt med et voldsomt temperament og at han fort ble sint. I retten i dag sa søsteren at hun tror broren tok livet av Jan Petter Aarstad, som ble funnet i brønnen på Vollheim gård.

- Hva er det som skjedde den dagen Jan Petter ble drept, spurte statsadvokat Thorbjørn Klundseter?

- Det har vel kokt over for broren min, svarte storesøsteren.

Les også: Skylder på broren

- Skjønte at han var død

Jan Petter Aarstad skulle bli tatt med til et ubebodd hus der han skulle drepes med en overdose heroin. Men planen gikk i vasken, og Aarstad ble tatt med tilbake til gården. Ifølge Knut Arne Thorstensen var Aarstad da fortsatt i live, men storesøsteren skal ha skjønt at Aarsrad var død.

- Jeg tror han sa de ordene for å slippe å si at han hadde tatt livet av han.

- Hvorfor trodde du det, spurte Klunndseter?

- Jan Petter sover ikke i bilen, svarer en skråsikker 52-åring.

- Broren min har snakket lenge om å bli kvitt han. Han har hatt problemer med han lenge.

- Vurderte du å gripe inn?

- Nei, jeg trodde aldri at han skulle gjøre det.

Kvinnen, som av broren blir beskrevet som sjefen på gården, hevder hun ikke har noe med drapet på Jan Petter Aarstad å gjøre.

- Truet med å kaste meg i brønnen

Ifølge Berit Thorstensen ble det et helvete på gården etter drapene på Aarstad.

- Det rakna for Ronny. Han rusa seg mer og tok mer tabletter. Vi krangla så busta føyk og han sa at det var plass til meg i brønnen også hvis jeg ikke hold kjeft, forklarte 52-åringen fra vitneboksen i Gjøvik tingrett.

- Han sa det var plass ved siden av Aarstad i brønnen.

Les også: Gråt i retten

Løy om Aarstad

52-åringen innrømmer at de løy om Jan Petter Aarstad.

- Vi sa til politiet at han ikke var hjemme, at han var på Jevnaker, i Hønefoss eller i Sverige. Vi sa også at han hadde dame.

Mens Aarstad lå i brønnen, gikk trygdepengene hans inn på Berit sin konto. Men 52-åringen, som hele tiden hevder sin uskyld, sier det ikke lå noen økonomiske motiver bak drapet.

- Dette har ikke noe med penger å gjøre i det hele tatt. Dette er bare en tragisk greie og det var bare tilfeldig at pengene gikk inn på min konto.

Alt om drapene i Søndre Land

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.

  • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

    Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.