NRK Meny
Normal

Var nær døden, men livsgnisten vant

Oddgeir har god grunn til å kalle det et mirakel. At han i hele tatt overlevde. Han hadde alvorlig hodeskade, skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbein,. kragebein, bekken, skulderblad og ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma.

Tilbake etter å ha blitt påkjørt

Fatal mopedtur

Fredag 15. juni skulle Oddgeir Haukaas Bjerke fra Lillehammer kjøpe smågodt til filmkveld med kameraten. Han kjørte nedover en bakke og inn i en sving, da en bilist kom i stor fart og kjørte på unggutten.

Oddgeir ble så sterkt kvestet i kollisjonen at det sto om livet. Han ble påført en alvorlig hodeskade, fikk skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbeinet, kragebeinet, bekkenet, skulderbladet og flere ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma før han våknet.

Kamp for å komme tilbake

Bilisten som kolliderte med han er mistenkt for å ha kjørt i hasjrus, men Oddgeir er hverken sint eller bitter, bare innstilt på å komme seg videre.

Mandag begynner han i andre klasse på skilinja på videregående skole i Lillehammer som han skal ta over to år. Og nå handler hverdagen om trening og atter trening, for å gjenvinne styrke og helse, og nå det store målet som er å gå fort på ski igjen.

Hør og se historien om en ung gutts livsgnist øverst i artikkelen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ber om strenge straffer

    Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

  • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

    To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.

  • Vil ha samarbeid om kryss

    Nye veier vil samarbeide med Bane Nor om byggingen av ny kryssning mellom E6 og Dovrebanen sør for Brumunddal, ifølge Hamar Arbeiderblad. Krysset kan bli opptil 330. millioner dyrere uten samarbeid. Bane Nor har frist til 1. mars på å gi et svar.