NRK Meny
Normal

Var nær døden, men livsgnisten vant

Oddgeir har god grunn til å kalle det et mirakel. At han i hele tatt overlevde. Han hadde alvorlig hodeskade, skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbein,. kragebein, bekken, skulderblad og ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma.

Tilbake etter å ha blitt påkjørt

Fatal mopedtur

Fredag 15. juni skulle Oddgeir Haukaas Bjerke fra Lillehammer kjøpe smågodt til filmkveld med kameraten. Han kjørte nedover en bakke og inn i en sving, da en bilist kom i stor fart og kjørte på unggutten.

Oddgeir ble så sterkt kvestet i kollisjonen at det sto om livet. Han ble påført en alvorlig hodeskade, fikk skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbeinet, kragebeinet, bekkenet, skulderbladet og flere ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma før han våknet.

Kamp for å komme tilbake

Bilisten som kolliderte med han er mistenkt for å ha kjørt i hasjrus, men Oddgeir er hverken sint eller bitter, bare innstilt på å komme seg videre.

Mandag begynner han i andre klasse på skilinja på videregående skole i Lillehammer som han skal ta over to år. Og nå handler hverdagen om trening og atter trening, for å gjenvinne styrke og helse, og nå det store målet som er å gå fort på ski igjen.

Hør og se historien om en ung gutts livsgnist øverst i artikkelen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • E6 åpen etter ulykke

    E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.