Var nær døden, men livsgnisten vant

Oddgeir har god grunn til å kalle det et mirakel. At han i hele tatt overlevde. Han hadde alvorlig hodeskade, skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbein,. kragebein, bekken, skulderblad og ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma.

Tilbake etter å ha blitt påkjørt

Fatal mopedtur

Fredag 15. juni skulle Oddgeir Haukaas Bjerke fra Lillehammer kjøpe smågodt til filmkveld med kameraten. Han kjørte nedover en bakke og inn i en sving, da en bilist kom i stor fart og kjørte på unggutten.

Oddgeir ble så sterkt kvestet i kollisjonen at det sto om livet. Han ble påført en alvorlig hodeskade, fikk skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbeinet, kragebeinet, bekkenet, skulderbladet og flere ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma før han våknet.

Kamp for å komme tilbake

Bilisten som kolliderte med han er mistenkt for å ha kjørt i hasjrus, men Oddgeir er hverken sint eller bitter, bare innstilt på å komme seg videre.

Mandag begynner han i andre klasse på skilinja på videregående skole i Lillehammer som han skal ta over to år. Og nå handler hverdagen om trening og atter trening, for å gjenvinne styrke og helse, og nå det store målet som er å gå fort på ski igjen.

Hør og se historien om en ung gutts livsgnist øverst i artikkelen.