NRK Meny
Normal

Var nær døden, men livsgnisten vant

Oddgeir har god grunn til å kalle det et mirakel. At han i hele tatt overlevde. Han hadde alvorlig hodeskade, skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbein,. kragebein, bekken, skulderblad og ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma.

Tilbake etter å ha blitt påkjørt

Fatal mopedtur

Fredag 15. juni skulle Oddgeir Haukaas Bjerke fra Lillehammer kjøpe smågodt til filmkveld med kameraten. Han kjørte nedover en bakke og inn i en sving, da en bilist kom i stor fart og kjørte på unggutten.

Oddgeir ble så sterkt kvestet i kollisjonen at det sto om livet. Han ble påført en alvorlig hodeskade, fikk skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbeinet, kragebeinet, bekkenet, skulderbladet og flere ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma før han våknet.

Kamp for å komme tilbake

Bilisten som kolliderte med han er mistenkt for å ha kjørt i hasjrus, men Oddgeir er hverken sint eller bitter, bare innstilt på å komme seg videre.

Mandag begynner han i andre klasse på skilinja på videregående skole i Lillehammer som han skal ta over to år. Og nå handler hverdagen om trening og atter trening, for å gjenvinne styrke og helse, og nå det store målet som er å gå fort på ski igjen.

Hør og se historien om en ung gutts livsgnist øverst i artikkelen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang