NRK Meny
Normal

Var nær døden, men livsgnisten vant

Oddgeir har god grunn til å kalle det et mirakel. At han i hele tatt overlevde. Han hadde alvorlig hodeskade, skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbein,. kragebein, bekken, skulderblad og ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma.

Tilbake etter å ha blitt påkjørt

Fatal mopedtur

Fredag 15. juni skulle Oddgeir Haukaas Bjerke fra Lillehammer kjøpe smågodt til filmkveld med kameraten. Han kjørte nedover en bakke og inn i en sving, da en bilist kom i stor fart og kjørte på unggutten.

Oddgeir ble så sterkt kvestet i kollisjonen at det sto om livet. Han ble påført en alvorlig hodeskade, fikk skader i milt og lunger, bruddskader i kraniet, ansiktet, lårbeinet, kragebeinet, bekkenet, skulderbladet og flere ribbein. Han lå tre og og en halv uke i kunstig koma før han våknet.

Kamp for å komme tilbake

Bilisten som kolliderte med han er mistenkt for å ha kjørt i hasjrus, men Oddgeir er hverken sint eller bitter, bare innstilt på å komme seg videre.

Mandag begynner han i andre klasse på skilinja på videregående skole i Lillehammer som han skal ta over to år. Og nå handler hverdagen om trening og atter trening, for å gjenvinne styrke og helse, og nå det store målet som er å gå fort på ski igjen.

Hør og se historien om en ung gutts livsgnist øverst i artikkelen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.