NRK Meny
Normal

Vant valget med ti stemmer

Arbeiderpartiet i Våler sikra seg reint flertall, men kun med et nødskrik. Ti stemmer var det som bikket vektskåla i Arbeiderpartiets favør.

Våler-ordfører Kjell Konterud.

Kjell Konterud fortsetter som ordfører i Våler.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Tirsdag ble det klart at Arbeiderpartiet sikrer reint flertall i kommunen, med knappest mulig margin. Fintellingen viste at Arbeiderpartiet til slutt fikk 49,9 prosent av stemmene. Ti stemmer ble avgjørende for fortsatt Arbeiderparti-styre i kommunen.

– Det var tett, men et resultat på rundt 50 prosent er vi veldig fornøyd med. Det er et veldig bra resultat, sier ordfører Kjell Konterud.

Storm rundt Konterud

Fortsatt regjerende til tross, Arbeiderpartiet har gått tilbake med 12,8 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. 2009-valget var også partiets beste valg i Våler. De siste fire årene har det stormet rundt Konterud. De sakene som har vært tydeligst fremme er etableringen av asylmottak i kommunen og konfliktene i etterkant av krikebrannen i 2009.

– Med dette valget føler vi allikevel at vi har fått støtte fra velgerne og resultatet tyder på at vi gjør noe de liker, sier Konterud.

Selv om Arbeiderpartiet har hatt reint flertall også i forrige periode, har de samarbeidet tett med andre partier. Om det samarbeidet fortsetter vil bli avgjort ganske raskt.

– Allerede i kveld skal forhandlingsutvalget møtes for å finne ut hvordan vi eventuelt skal forhandle med andre partier, sier Konterud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stjal en baguett

    En mann i 30-årene er anmeldt av en butikk i Hamar sentrum etter at han skal ha stjålet en baguett i formiddag. Politiet var på stedet, og mannen ble bortvist fra butikken.

  • Kjørte i grøfta

    En bil har kjørt av fylkesvei 213 på Brøttum i Ringsaker. Bilen gikk rundt, men havnet på hjulene igjen. Ifølge politiet følte føreren seg omtåket etter utforkjøringen, og ble sendt til sykehuset for en sjekk. Det er stedvis veldig glatt på veien.