NRK Meny
Normal

Vanskelig å fjerne Facebook-profilen

Mariann Isumhaugen ville slette Facebook-profilen til sin avdøde ektemann, Aksel Eng som var ordfører i Sør-Fron, men det var ikke så enkelt.

Video Vanskelig å fjerne profiler

Vanskelig å fjerne profiler

Det kan være vanskelig å få fjernet uønsket eller krenkende innhold fra internett. Hos netttjenesten slettmeg.no opplever man nå en rekordstor pågang.

Ikke enkelt

I september i fjor ble Mariann Isumhaugen enke da ektemannen hennes, ordfører Aksel Eng fra Sør-Fron, døde brått. Etter dødsfallet ønsket hun å fjerne en Facebook-profil som mannen hadde hatt. Men det var ikke så enkelt.

En dataekspert hjalp til slutt Mariann med å fjerne ektemannens Facebook-side. Nå ønsker hun å kjempe for at det skal bli lettere å få fjernet uønsket innhold fra internett.

Flest kvinner

Hos netttjenesten slettmeg.no har man for tida stor pågang av personer som trenger hjelp til å fjerne uønsket innholdt på internett. Til nå i år har mer enn 1200 personer fått bistand.

Det er folk i alle aldre som ber om hjelp fra slettetjenesten og flere kvinner enn menn søker hjelp. Et økende problem er nakenbilder som legges ut, uten samtykke. Da ender saken ofte hos politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.

 • Gruveanlegg får minnesmerke

  Det skal reises et minnesmerke over gruvedriften på Tverrfjellet på Dovrefjell. Det har kommunestyret i Dovre, Folldal og Oppdal bestemt. Neste år er det 50 år siden gruva på Tverrfjellet ble åpna. Gruva var i drift nær 30 år, før den ble stengt.

  Ved utsiktspaviljongen på Tverrfjellet med panoramautsikt over Snøhetta (2286 moh), og Svånåtindan (2209 moh).
  Foto: Ole Kristian Tangen