NRK Meny
Normal

Vanskelig å fjerne Facebook-profilen

Mariann Isumhaugen ville slette Facebook-profilen til sin avdøde ektemann, Aksel Eng som var ordfører i Sør-Fron, men det var ikke så enkelt.

Video Vanskelig å fjerne profiler

Vanskelig å fjerne profiler

Det kan være vanskelig å få fjernet uønsket eller krenkende innhold fra internett. Hos netttjenesten slettmeg.no opplever man nå en rekordstor pågang.

Ikke enkelt

I september i fjor ble Mariann Isumhaugen enke da ektemannen hennes, ordfører Aksel Eng fra Sør-Fron, døde brått. Etter dødsfallet ønsket hun å fjerne en Facebook-profil som mannen hadde hatt. Men det var ikke så enkelt.

En dataekspert hjalp til slutt Mariann med å fjerne ektemannens Facebook-side. Nå ønsker hun å kjempe for at det skal bli lettere å få fjernet uønsket innhold fra internett.

Flest kvinner

Hos netttjenesten slettmeg.no har man for tida stor pågang av personer som trenger hjelp til å fjerne uønsket innholdt på internett. Til nå i år har mer enn 1200 personer fått bistand.

Det er folk i alle aldre som ber om hjelp fra slettetjenesten og flere kvinner enn menn søker hjelp. Et økende problem er nakenbilder som legges ut, uten samtykke. Da ender saken ofte hos politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.