NRK Meny
Normal

Vannet nærmer seg Urbane totninger

- Snart må man ha på seg støvler for å ikke bli våt, sier Paul Håvard Østby Og Gustav Nilsen.

Urbane totninger under vann

Takket være sandsekker holdes vannet ute av teltet til Urbane totninger.

Foto: Erlend Moe / NRK

På den vanligvis grønne plenen svømmer det ender, og teltet til Urbane totninger står snart under vann.

- Vi er ganske spente hver dag når vi nærmer oss ned her. Mjøsa er jo stor og det er jo fint å ligge så nært Mjøsa men, et par meter lengre unna kunne den jo vært, sier de urbane totningene Paul Håvard Østby Og Gustav Nilsen.

Reddet av sandsekker

Scenen der det populære sommershowet spilles står på en molo som går ut i Mjøsa. Teltet ligger vanligvis idyllisk til noen få meter fra vannkanten, men nå ligger Mjøsa en meter fra teltet takket være noen sandsekker. Uten sandsekkene hadde vannet rent inn i teltet.

- Vi har denne flommen under kontroll. Det er lagt opp noen sandsekker som holder vannet ute, og hele gulvet er bygd opp med paller.

Urbane totninger under vann

Det er ikke langt igjen før vannet kommer inn i teltet.

Foto: Erlend Moe / NRK

Flytter ikke teltet

Dersom flomvarselet stemmer, skal det ikke være noe problem med å få gjennomført showet, sier Østby og Nilsen.

- Det er jo så utrolig fint her. Det er en opplevelse å være akkurat her på Kapp, sier de og legger til at, de har blitt enige om at de ikke flytter teltet et annet sted.

Plaster på såret

Humorduoen kan også avkrefte at de ikke har byttet ut sketsjene med flom- og vannvitser.

- Vi har spilt det ni ganger allerede i år, så showet sitter bra. Folk er kjempefornøyd, så vi skal gjennomføre showet som planlagt. Så håper vi at folk glemmer flommen i halvannen time når de er inni teltet.

– Og vi har kjøpt inn Chips-o-hoy som plaster på såret for at publikum må sitte 20 cm høyere enn det de vanligvis gjør, forteller de.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stengt på rv 25

    Et vogntog berges på rv. 25. Det er skiltet omkjøring via Kongevegen fra Vang kirke til Ådalsbruk og rv. 3, melder politiet.

  • Etterlyser minigris i Brumunddal

    En svart minigris er blitt tatt hånd om av en privatperson i Nordåsvegen i Brumunddal. Politiet etterlyser eieren, skriver Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Flere skred i Oppland

    Beredskapsavdelingen hos fylkesmannen i Oppland har fått inn flere meldinger om jordskred og sørpeskred i flere kommuner, blant annet i Nord-Aurdal, Ringebu, Vågå, Gran og Nord-Fron. Det kan gå skred flere steder, så følg med! melder fylkesmannen. Sjekk på varsom.no.