NRK Meny
Normal

Vandaler raserte småbruk

Vandaler har rasert et småbruk i Gran. Småbruket har vært ubebodd siden jul, og lørdag kveld kom det folk til bruket for å ødelegge.

Det var eieren sjøl, Arne A. Molden, som oppdaget hærverket da han kom til bruket søndag.

- Det var ikke noe pent syn som møtte meg, sier Molden til Oppland Arbeiderblad. Politiet sikret seg i går bilder som viser hvordan småbruket så ut etter at vandaler har herjet der.

Kom for å ødelegge

OA skriver at døra og vinduene i både våningshuset og og stallen er knust. Inne i huset er alt som kan, i følge avisa, slått i stykker og ødelagt. Ovnsringer, lyskupler og alt som er av glass, er kastet rundt. Inne i huset er til og med panelet forsøkt revet av veggen.

I går sikret politiet bilder og spor etter hærverket. Etter det OA får opplyst, skal det være observert personer på småbruket lørsag kveld, og politiet vil i dag ta kontakt med mulige vitner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.