NRK Meny

Valget i Innlandet

Oppsummert

Alle resultater fra kommune- og fylkestingsvalget i Hedmark og Oppland finner du her.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat Landsoversikten 2015» i nytt vindu

 • Rødt får varaordføreren i Gjøvik

  Finn Olav Rolijordet fra partiet Rødt blir varaordfører i Gjøvik. Det skriver OA. Rødt, MDG, SV og Arbeiderpartiet har akkurat presentert sin felles politiske plattform.

 • Kvinnerevolusjon i Hedmark

  Nesten halvparten av ordførerne i Hedmark er kvinner i kommende periode. 10 av 22 kommuner har kvinnelig ordfører. Det er nesten en dobling sammenlignet med forrige periode. I Oppland har seks kommuner kvinnelig ordfører, det utgjør 23 prosent.

 • Gjøvikordfører klar i morgen

  I morgen formiddag blir det endelig klart hvem som blir ordfører og varaordfører i Gjøvik kommune de neste fire åra. Da kommer de fire partiene Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne trolig til å presentere en politisk samarbeidsavtale.

 • Kamilla Thue ny ordfører i Eidskog

  Kamilla Thue(37) fra Arbeiderpartiet er ny ordfører i Eidskog, det ble klart under kommunestyret i kveld. Berit Havråen, også fra Arbeiderpartiet, ble vararordfører. Arbeiderpartiet har 12 av 25 plasser i det nye kommunestyret. Thue beklager at hun ikke har et flertall bak seg, men hun sier at Eidskog har god tradisjon for å samarbeide om saker.

 • Samlingslista full pott

  Samlingslista får både ordføreren og varaordføreren i Engerdal kommune. Lars Erik Hyllvang fortsetter som ordfører mens Tor Erik Skramstad blir ny varaordfører. Samlingslista, som består av Senterpartiet og Venstre, har rent flertall i det nye kommunestyret.

Laster innhold, vennligst vent..
vi besøker Mari Botterud på kontoret + svein håvard korshavn
Ordfører Inger Torun Klosbøle var fornøyd med valgresultatet i Nord-Aurdal.
Ap kraftig tilbake, Sp den store vinneren i Vågå.
Ordførerkandidat for Ap i Sør-Odal, Knut Hvithammer, kommenterer valgresultatet.
Høyreordfører Anne Mette Øvrum i Sør-Odal om valgresultatet.
Ingvar Midthun blir trolig ordfører i Elverum.