NRK Meny
Normal

Valgdebatt fra Hadeland

Kommunene på Hadeland styrer mot sammenslåing. I forbindelse med valget holdes det rådgivende folkeavstemminger i Gran og Lunner. Tirsdag kveld tok NRK debatten sammen med Avisen Hadeland.

Hadeland-regionen styrer mot kommunesammenslåing. I forbindelse med valget avholdes en rådgivende folkeavstemming i hver kommune.

Se hele debatten fra biblioteket på Gran.

Valglogo
Sissel Skjervum Bjerkehagen

Avisa Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen stiller spørsmål til publikum.

Foto: Atle Nielsen
Reidar Kjæstad

NRKs Reidar Kjæstad leder debatten.

Foto: NRK

Sammenslåing av kommuner er et hett tema i valgkampen. Noen områder føler seg overkjørt av sentrale myndigheter for at forslaget overhodet dukker opp. I Gran og Lunner kommuner har prosessen allerede pågått en stund.

Innbyggerne i de to kommunene vil under valget få delta i en rådgivende folkeavstemming før politikerne avgjør om de vil gå videre med prosessen.

Vi inviterer til debatt

Tirsdag kveld, klokka 19.30, er det dekket til debatt i biblioteket på Gran. NRKs Reidar Kjæstad skal styre debatten, mens Avisa Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen drar publikum inn i debatten.

Debattpanelet består av Randi Thorsen; ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Gran, Rune Meier ;Gran Høyre, Ulf Oddvar Rogneby; Lunner Venstre, Willy Westhagen; ordførerkandidat for Gran bygdeliste og Trygve Brandrud; leder i Lunner Senterparti.

De som ikke har anledning til å være til stede på Gran kan følge debatten direkte via våre nettsider, siden vi sender den direkte. Da har du også mulighet til å stille dine spørsmål ved å bruke emneknaggen #nrkhedopp på Twitter eller sende SMS med kodeord HO til 1987.