NRK Meny
Normal

Valgdebatt fra Hadeland

Kommunene på Hadeland styrer mot sammenslåing. I forbindelse med valget holdes det rådgivende folkeavstemminger i Gran og Lunner. Tirsdag kveld tok NRK debatten sammen med Avisen Hadeland.

Hadeland-regionen styrer mot kommunesammenslåing. I forbindelse med valget avholdes en rådgivende folkeavstemming i hver kommune.

Se hele debatten fra biblioteket på Gran.

Valglogo
Sissel Skjervum Bjerkehagen

Avisa Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen stiller spørsmål til publikum.

Foto: Atle Nielsen
Reidar Kjæstad

NRKs Reidar Kjæstad leder debatten.

Foto: NRK

Sammenslåing av kommuner er et hett tema i valgkampen. Noen områder føler seg overkjørt av sentrale myndigheter for at forslaget overhodet dukker opp. I Gran og Lunner kommuner har prosessen allerede pågått en stund.

Innbyggerne i de to kommunene vil under valget få delta i en rådgivende folkeavstemming før politikerne avgjør om de vil gå videre med prosessen.

Vi inviterer til debatt

Tirsdag kveld, klokka 19.30, er det dekket til debatt i biblioteket på Gran. NRKs Reidar Kjæstad skal styre debatten, mens Avisa Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen drar publikum inn i debatten.

Debattpanelet består av Randi Thorsen; ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Gran, Rune Meier ;Gran Høyre, Ulf Oddvar Rogneby; Lunner Venstre, Willy Westhagen; ordførerkandidat for Gran bygdeliste og Trygve Brandrud; leder i Lunner Senterparti.

De som ikke har anledning til å være til stede på Gran kan følge debatten direkte via våre nettsider, siden vi sender den direkte. Da har du også mulighet til å stille dine spørsmål ved å bruke emneknaggen #nrkhedopp på Twitter eller sende SMS med kodeord HO til 1987.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil mot elg i Gaupen

    En bil ble kastet rundt og er totalskadet etter et sammenstøt med en elg. Politiet opplyser at føreren ikke er skadd og at dyret er dødt. Det er ingen mistanke om uforsvarlig kjøring eller rus, ifølge politiet.