NRK Meny
Normal

Sperra av park etter melding om valdtekt

Politiet etterforskar nå ei meldt valdtekt i Mølleparken i Kongsvinger natt til søndag. Ein mann er sikta i saka.

Laster kart, vennligst vent...

Det var her i Mølleparken i Kongsvinger at valdtekta fant stad.

Politiet har arrestert og sikta ein mann i 20-åra etter ei meldt valdtekt natt til søndag. Det var eit vitne som melde om hendinga, ifylgje Glåmdalen.

Kjente kvarandre

Politiet tok då kontakt med fornærma, ei jente i tenåra, og saka vart meldt. Ifylgje jourhavande jurist Bjørn Erik Pettersen hjå politiet hadde den sikta og den fornærma i saka kjennskap til kvarandre frå før.

– Det skal ikkje vere snakk om ein overfallsvaldtekt, seier Pettersen, seier han til Glåmdalen.

Laster Twitter-innhold

Gjer undersøkingar på staden

Politiet sette opp sperreband i Mølleparken og parkeringsplassen og deler av Strandpromenaden var sperra av. I tillegg vart det sett opp telt innanfor sperringane. I totida søndag skal dette ha vorte rydda vekk.

– Vi gjorde undersøkingar på staden og vi er nå i gang med avhøyr, fortel operasjonsleiar ved Innlandet politidistrikt, Marianne Brun.

Ho seier vidare at dei ikkje vil kome med meir informasjon om saka i dag, søndag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.