NRK Meny
Normal

Sperra av park etter melding om valdtekt

Politiet etterforskar nå ei meldt valdtekt i Mølleparken i Kongsvinger natt til søndag. Ein mann er sikta i saka.

Laster kart, vennligst vent...

Det var her i Mølleparken i Kongsvinger at valdtekta fant stad.

Politiet har arrestert og sikta ein mann i 20-åra etter ei meldt valdtekt natt til søndag. Det var eit vitne som melde om hendinga, ifylgje Glåmdalen.

Kjente kvarandre

Politiet tok då kontakt med fornærma, ei jente i tenåra, og saka vart meldt. Ifylgje jourhavande jurist Bjørn Erik Pettersen hjå politiet hadde den sikta og den fornærma i saka kjennskap til kvarandre frå før.

– Det skal ikkje vere snakk om ein overfallsvaldtekt, seier Pettersen, seier han til Glåmdalen.

Laster Twitter-innhold

Gjer undersøkingar på staden

Politiet sette opp sperreband i Mølleparken og parkeringsplassen og deler av Strandpromenaden var sperra av. I tillegg vart det sett opp telt innanfor sperringane. I totida søndag skal dette ha vorte rydda vekk.

– Vi gjorde undersøkingar på staden og vi er nå i gang med avhøyr, fortel operasjonsleiar ved Innlandet politidistrikt, Marianne Brun.

Ho seier vidare at dei ikkje vil kome med meir informasjon om saka i dag, søndag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.