NRK Meny
Normal

Sperra av park etter melding om valdtekt

Politiet etterforskar nå ei meldt valdtekt i Mølleparken i Kongsvinger natt til søndag. Ein mann er sikta i saka.

Laster kart, vennligst vent...

Det var her i Mølleparken i Kongsvinger at valdtekta fant stad.

Politiet har arrestert og sikta ein mann i 20-åra etter ei meldt valdtekt natt til søndag. Det var eit vitne som melde om hendinga, ifylgje Glåmdalen.

Kjente kvarandre

Politiet tok då kontakt med fornærma, ei jente i tenåra, og saka vart meldt. Ifylgje jourhavande jurist Bjørn Erik Pettersen hjå politiet hadde den sikta og den fornærma i saka kjennskap til kvarandre frå før.

– Det skal ikkje vere snakk om ein overfallsvaldtekt, seier Pettersen, seier han til Glåmdalen.

Laster Twitter-innhold

Gjer undersøkingar på staden

Politiet sette opp sperreband i Mølleparken og parkeringsplassen og deler av Strandpromenaden var sperra av. I tillegg vart det sett opp telt innanfor sperringane. I totida søndag skal dette ha vorte rydda vekk.

– Vi gjorde undersøkingar på staden og vi er nå i gang med avhøyr, fortel operasjonsleiar ved Innlandet politidistrikt, Marianne Brun.

Ho seier vidare at dei ikkje vil kome med meir informasjon om saka i dag, søndag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK