NRK Meny
Normal

Utvider siktelsen mot 24-åringen

Den 24 år gamle mannen som kjørte ned og drepte en kvinne i Kongsvinger lørdag, blir nå siktet for forsettlig drap.

Kvinne (46) døde da hun falt av i dette krysset etter at hun ville stanse biltyv

Kvinnen døde da hun falt av i dette krysset etter at hun ville stanse biltyven.

Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen / Scanpix

Han ble først siktet for uaktsomt drap, og utvidelsen av siktelsen kom etter politiavhøret av ham mandag ettermiddag. Det skriver VG mandag kveld.

Mannen som har erkjent forholdene, blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Video Mann pågrepet for Kongsvinger-drap

LES: Siktet for bildrap i Kongsvinger

LES: Blir ikke varetektsfengslet i dag

Nekter straffskyld

Forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen sier til NRK Hedmark og Oppland at han klient ikke erkjenner straffskyld etter den nye siktelsen.

Den 46 år gamle trebarns-mora ble drept da hun forsøkte å stoppe mannen som stjal bilen hennes i Kongsvinger lørdag. Det skjedde da hun tok ut penger fra en minibank i sentrum av byen.

Lise-May Varild hoppet opp på panseret på bilen for å stoppe tyven, men 24-åringen kjørte bare videre i stor fart.

Det siktede 24-åringen som ble pågrepet i Sør-Odal søndag, ble avhørt for første gang mandag ettermiddag, to døgn etter den tragiske hendelsen. Og det var i forbindelse med dette avhøret politiet utvidet siktelsen fra uaktsomt til forsettlig drap.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.