Fortsatt ingen funn i letinga etter seilflyet

Til tross for at leteområdet er utvidet er søket etter seilflyet som forsvant ved Bjorli torsdag kveld så langt resultatløst. Nå leter helikoptere både sør og nord for Bjorli flyplass.

Politihelikopteret er med i søket etter det savnede seilflyet ved Bjorli.

FORTSATT LETING: Kl 15.45 i ettermiddag kom politihelikopteret tilbake til flyplassen på Bjorli uten å ha gjort nye funn i letinga etter det savnede seilflyet.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Like før kl.19.19 torsdag sendte seilflyet ut en nødmelding. Siden da har flyet og piloten, en mann i 30-årene, vært sporløst forsvunnet.

Det har blitt søkt på bakken i natt uten resultat.

På formiddagen i dag startet et Sea King redningshelikopter fra Ørlandet leting i området sammen med et Luftambulansehelikopter fra Dombås. Et politihelikopter er også satt inn i letingen.

I tillegg skal flere småfly ha vært på vingene og vært med i letingen sammen med mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret.

Live-rapport til NRK TV fredag kl 1200

DIREKTERAPPORT: Fredag kl 12 leverte NRK-journalist Alexander Nordby denne direkterapporten fra leteaksjon etter det savna seilflyet ved Bjorli.

Tar utgangspunkt i siste posisjon

Helikoptrene har koordinert seg imellom og letet i et område ut fra den siste kjente posisjonen på seilflyet.

– Letingen med helikoptrene foregår nå fra Bjorli flyplass og sørover primært. Det gjør vi ut ifra siste posisjon til seilflyet som ble sendt ut, sier Kjetil Hagen som er redningsleder på Hovedredningssentralen.

Nå skriver avisa GD at søkeområdet utvides.

De fire småflyene som er med i letingen søker nord for Bjorli flyplass, men letemannskapene har fått inn tips som gjør at de også leter ved Lesjaskogvatnet.

– Det er hørt pipelyder og smell i nærheten av Lesjaskogvatnet like ved E136 som vi sjekker ut, fortalte redningslederen til NRK i morgentimene i dag.

Utvider søket.

PLANLEGGER: Innsatsleder Håkon Bolstad i politiet styrer letemannskaper fra flyplassen på Bjorli.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Har ikke nødpeilesender

Det var seilflyets antikollisjonssystemer som sendte ut de siste kjente posisjonene før det ble borte fra radaren torsdag kveld.

Det er usikkert hvor langt flyet kan ha kommet, og leteområdet er stort. Og letemannskapene er avhengig av visuell kontakt med flyet for å finne det.

– Noen fly har nødpeilesender som sender ut signaler selv etter at det eventuelt har styrtet. Dette flyet har ikke det, og det gjør det vanskeligere for oss å lokalisere det, sier Kjetil Hagen.

Det er ikke snø i området så det hvite flyet kan dermed være lettere å se fra lufta enn det ville vært med snø.

– Alvorlig situasjon

Piloten tilhører flyklubben NTNU Flyklubb. Denne uken arrangerer flyklubben en høstleir på flyplassen Bjorli i Lesja kommune i Oppland, der flyet tok av.

– Leiren startet på lørdag og skulle pågå til søndag. Dette er en alvorlig situasjon. Det er ikke vanlig at et seilerfly forsvinner på denne måten, sier fagsjef Steinar Øksenholt i Norges Luftsportsforbund, som NTNU Flyklubb hører inn under.

Leter fortsatt etter seilfy

LETET I NATT: Røde Kors og Norske redningshunder har lett på bakken i natt uten resultat.

Foto: Avisa Vigga