NRK Meny
Normal

Utsetter Scan4news-behandling

Fylkesrådet i Hedmark har i ettermiddag vedtatt å utsette behandlingen av Scan4news-saken.

Per-Gunnar Sveen (leder), Lasse Juliussen (Ap), Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) og Aasa Gjestvang (Sp)

Per-Gunnar Sveen (leder), Lasse Juliussen (Ap), Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) og Aasa Gjestvang (Sp) i fylkesrådet i Hedmark vil vente med å ta en endelig avgjørelse om hva som skjer i garantisaken.

Foto: Erik Johnsen/Hedmark fylkeskommune

I kjølvannet av garantiskandalen som rammet fylkesrådet tidligere i år, skal det nye fylkesrådet, bestående av Per-Gunnar Sveen, Lasse Juliussen, Anne Karin Torp Adolfsen og Aasa Gjestvang avgjøre om Hamar-firmaet Scan4news skal få pengene de ble garantert.

Under dagens fylkesrådsmøte ble det imidlertid vedtatt å utsette behandlingen av saken i påvente av at kontrollutvalget i fylkeskommunen har behandlet saken.

Vedtaket om utsettelse ble gjort med tre mot én stemme. Senterpartiets Aasa Gjestvang ønsket å behandle saken i dagens møte.

Kontrollutvalget skal levere sin innstilling i løpet av året.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK