NRK Meny
Normal

Utsetter Scan4news-behandling

Fylkesrådet i Hedmark har i ettermiddag vedtatt å utsette behandlingen av Scan4news-saken.

Per-Gunnar Sveen (leder), Lasse Juliussen (Ap), Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) og Aasa Gjestvang (Sp)

Per-Gunnar Sveen (leder), Lasse Juliussen (Ap), Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) og Aasa Gjestvang (Sp) i fylkesrådet i Hedmark vil vente med å ta en endelig avgjørelse om hva som skjer i garantisaken.

Foto: Erik Johnsen/Hedmark fylkeskommune

I kjølvannet av garantiskandalen som rammet fylkesrådet tidligere i år, skal det nye fylkesrådet, bestående av Per-Gunnar Sveen, Lasse Juliussen, Anne Karin Torp Adolfsen og Aasa Gjestvang avgjøre om Hamar-firmaet Scan4news skal få pengene de ble garantert.

Under dagens fylkesrådsmøte ble det imidlertid vedtatt å utsette behandlingen av saken i påvente av at kontrollutvalget i fylkeskommunen har behandlet saken.

Vedtaket om utsettelse ble gjort med tre mot én stemme. Senterpartiets Aasa Gjestvang ønsket å behandle saken i dagens møte.

Kontrollutvalget skal levere sin innstilling i løpet av året.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bjørn Iddberg trekker seg

    Bjørn Iddberg tar ikke gjenvalg som ordfører i Gjøvik. Det melder Oppland Arbeiderblad.

    Iddberg skal i et brev til nominasjonskomiteen til Gjøvik Arbeiderparti ha gjort det klart at kommunevalget i 2019 blir uten ham på valglista.

  • MDG-støtte til Acer

    - Internasjonalt samarbeid er avgjørende, derfor er vi for Acer, sier fylkesleder i MDG Hedmark, Jon Lurås. Stortinget sa i går ja til at Norge skal delta i EUs tredje energimarkedspakke. Det var MDG som sammen med Ap sikret regjeringa flertall.