Utlover dusør for pinnsvindrap

En pinnsvinmor ble tirsdag funnet drept i et boligstrøk på Hamar. Dyrevernalliansen utlover dusør for tips som kan oppklare saken. Pinnsvinmora hadde fem unger.

Pinnsvin

DREPT: Tre ungdommer stakk fra stedet da et pinnsvin ble funnet drept i Hamar.

Foto: Elena Katkuviene

Et pinnsvin ble funnet drept og ille tilredt i Hamar, og tre ungdommer ble sett løpende fra stedet tirdsdag

Hamar Arbeiderblad skriver at naboer tror at ungdommene har mishandlet og drept pinnsvinmoren, som etterlater seg fem unger.

Pinnsvinungene har fått mat av naboene i løpet av sommeren, og nå anmelder naboene hendelsen.

Dusør

Live Kleveland, juist Dyrevernalliansen

Live Kleveland, jurist i Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til at den eller de skyldige blir tatt.

– Vi utlover en dusør på 5000 kroner for å bidra til at saken blir oppklart. Vi vil hjelpe politiet med denne dusøren og vet av erfaring at politiet har lite ressurser å sette på slike saker, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Hun sier at det har vært mange fryktelige dyremishandlingssaker i sommer, men det er ekstra ille når barn og unge utøver volden.

–- Det er viktig å statuere et eksempel der vi viser at dette er galt, spesielt ettersom naboer mener at ungdom kan stå bak.

– Utenlandsk forskning tyder på at det er en sammenheng mellom dyremishandling hos barn og senere voldelig og kriminell adferd, sier Kleveland i Dyrevernalliansen.

Vil finne dødsårsak

At ungdom kan være involvert i saken mener hun er et tungtveiende tema for å etterforske saken grundig.

– Pinnsvin kan omkomme av mange grunner, så vi vet ikke sikkert hva som har skjedd. Men nettopp av den grunn er det viktig å finne ut av om dette handler om ungdommer og dyremishandling, eller om dyret døde av andre årsaker.