NRK Meny
Normal

Utlover dusør på 100 000 kroner etter sorenskriver-brann

Det utloves nå en dusør på 100 000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av brannen hos en sorenskriver i Hamar i fjor sommer.

Boligbrann i Hamar

PÅSATT: Brannen i huset til sorenskriveren i Hamar er fortsatt ikke oppklart etter nesten et og et halv år.

Foto: Politiet

Etter 16 måneder med etterforskning er brannen fortsatt ikke oppklart.

– Saken har vært etterforsket lenge og grundig, og vi har mye informasjon i saken, men vi har foreløpig ikke funnet frem til den eller de som står bak brannen, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Anne Cathrine Ingulstad Aga.

Håper på oppklaring

Det var natt til mandag den 22. juli i fjor at det begynte å brenne i et bolighus i Borchgrevinks gate i Hamar. Huset tilhørte sorenskriveren i Hedmarken tingrett.

Aktor Anne Cathrine Aga

DUSØR: Politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga håper dusøren kan føre til oppklaring av brannen.

Foto: Ellen Sporstøl / NRK

Sorenskriveren var ikke hjemme, men hans datter og hennes venninne måtte redde seg ut av boligen som ble totalskadet i brannen. Politiet konkluderte med at brannen var påsatt, men fortsatt er ingen pågrepet for brannen.

Nå utloves en dusør i håp om at det skal oppklare saken.

– Vi velger nå å formidle informasjon om en dusør på 100 000 kroner fra Gjensidige forsikring, for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken.

Ingulstad Aga sier de nå velger å formidle dusøren i håp om at saken kan oppklares.

– Vi har ikke kommet i mål med saken ennå. Vi ønsker at alle steiner skal være snudd, og vi mener at en dusør kan være den tingen som gjør at vi får de nødvendige siste brikkene inn i puslespillet vårt, sier hun til NRK.

Tips i saken kan rettes til politiets tipstelefon: 22 66 96 00 eller på e-post: sorenskriverbrannen@politiet.no.

Hemmelig adresse

Brann hos sorenskriver i Hedmark

TOTALSKADET: Huset ble totalskadet i brannen.

Foto: Politiet

Sorenskriveren og hans familie bor fortsatt på hemmelig adresse. Hans bistandsadvokat Svein Holden sier til NRK at de håper dusør kan føre til en oppklaring av saken.

– Vi har hele tiden vært enig i at dette kan være en hensiktsmessig måte å få ytterligere informasjon i saken på, og har et håp om at politiet nå kan få flere opplysninger.

Sorenskriveren var ikke hjemme da brannen startet, men i kjelleren lå hans datter og hennes venninne. De klarte å redde seg ut ved via et vindu etter hjelp fra naboer. Et og et halv år etter hendelsen er familien fortsatt preget av det som skjedde.

– Jeg tror nok at alle kan forestille seg at det er vanskelig å leve på hemmelig adresse så lenge som dette ekteparet har gjort. Det preger hverdagen, men begge to er innforstått med at sånn må det være nå, og jeg synes de håndtere dette bra etter forholdene, sier Holden.

Familien føler fortsatt en usikkerhet siden ingen er pågrepet i saken, men roser oppfølgingen de har fått fra politiet.

– Den gode oppfølgingen de har fått fra politiet bidrar til at risikoen for at noe slik skal skje igjen reduseres, og det er familien takknemlig for.

– Alvorlig sak

I oktober i fjor besluttet Riksadvokaten at Oslo politidistrikt skal fortsette etterforskningen av saken.

Den har blitt etterforsket ved oslopolitiets Seksjon for organisert kriminalitet med bistand fra Hedmark politidistrikt.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Det er et anslag mot sorenskriveren, og vi etterforsker med tanke på at sorenskriveren er sorenskriveren, altså at det er mot selve embetet og hans utførelse. Vi ser på det som et angrep på selve rettsvesenet, og det ser vi meget, meget alvorlig på, sier politiadvokat Ingulstad Aga.

– Hvordan ser dere på trusselen mot sorenskriveren nå?

– Det kan jeg ikke svare på, men han blir ivaretatt av folk fra politiet som har det som spesialoppgave.

Bolig brant ned i Hamar

REDDET SEG UT: Sorenskriverens datter og hennes venninne klarte å redde seg ut av det brennende huset.

Foto: Knut Sveen / NRK