NRK Meny
Hamar tinghus
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Utga seg for å være politi

Oppsummert

En gutt i slutten av tenåra ble i september i fjor dømt til 90 timers samfunnsstraff etter å ha utgitt seg for å være en navngitt lensmann fra Hedmarken i en kommentar på en blogg. Han anket saken og nå behandles den i Eidsivating lagmannsrett.

 • Aktor ber om samfunnsstraff

  Aktor har lagt ned påstand om at tiltalte skal dømmes til 90 timer samfunnsstraff, subsidiært 60 dager betinget fengsel. Han ønsker også at tiltaltes pc inndras og at han betaler saksomkostninger.

 • – Skulle påvirke fornærmede

  Aktor, Andre van der Eynden, mener det er tilstrekkelig bevist at tiltalte skrev kommentaren på den unge kvinnens blogg for å påvirke henne. Han ville «få frem en sannhet», som han selv sa i sin forklaring.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Statskog kutter i tømmerhogst

  Statskog skal hogge mindre tømmer neste år. Årsaken er at deler av statsforetakets produktive skog er vernet eller vurderes for vern. Selskapet reduserer neste års hogst med 25 000 kubikkmeter, noe som tilsvarer lasten på 650 tømmerbiler.

 • Dømt for narkotransport


  En yrkessjåfør fra Valdres er dømt til 15 måneders fengsel, etter transport av amfetamin mellom Øst- og Vestlandet, melder OA. Flere andre personer i Valdres har også vært innblandet i transport av amfetamin.

 • Erkjenner å ha brukt kniv

  Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.

  REMA 1000 VED BASARENE I HAMAR: like ved der omsorgsarbeider ble knivstukket av beboer
  Foto: Knut Røsrud / NRK