Nedre Otta
Foto: Jorun Vang / NRK

Utbygging Nedre Otta

 • – Lønnsomt for Nord-Gudbrandsdal

  Olje- og energiminister Tord Lien er glad for at Opplandskraft nå har bestemt seg for å bygge ut Nedre Otta. Han mener utbygginga blant annet vil skape lønnsomme arbeidsplasser i Nord-Gudbrandsdal.

  Nedre Otta
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • – En svart dag

  Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken mener regjeringas vedtak om vannkraftutbygging i Nedre Otta vil ha store negative effekter både på naturen og friluftslivet i området. Regjeringa gikk i statsråd i dag inn for den kontroversielle utbygginga, som vil produsere strøm tilsvarende forbruket til 12 000 husstander.

 • Nedre Otta-utbygging vedtatt

  Etter flere års strid er det avgjort i statsråd i dag at det blir kraftutbygging i Nedre Otta-vassdraget. Både Naturvernforbundet og reiselivskrefter i området er sterkt imot utbygging. Frps Morten Ørsahl Johansen mener dette er en gledens dag for Oppland.

 • Nedre Otta-vassdraget bygges ut

  Stortinget debatterte i dag kraftutbygging av Nedre Otta-vassdraget, og nå er det klart at det blir utbygging. - En trist dag for Oppland og spesielt reiselivet, Ketil Kjenseth (V).

 • Taper på Nedre Otta-utbygging

  Raftingselskapene langs Sjoa mener at virksomheten er blitt så lønnsom at en utbygging av Nedre Otta vil være enda mer negativ enn tidligere antatt.De fire selskapene sier at de har hatt en økning på 75 prosent flere turister siden 2012.