NRK Meny
Normal

Utbygger kan bli anmeldt

Konkursen i Fageråsen Utvikling i Trysil kan ende med politi-anmeldelse.

Leiligheter under bygging i Fageråsen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Les også: Konkurs til en kvart milliard og Stor-konkurs i Trysilfjellet

Gjelda til Fageråsen Utvikling er på 269 millioner kroner, mens verdiene i boet bare utgjør 140 til 170 millioner kroner. Det betyr at ledelsen i Fageråsen Utvikling har trolig drevet på kreditors regning. Som bostyrer vil han nå se nærmere på om det er tilfelle. 

- Kommer vi til at byggeprosjektet burde vært stanset tidligere, kan det bli snakk om politietterforskning, sier bostyrer Leif Petter Madsen.

Oslo-firmaet Fageråsen Utvikling AS begjærte seg selv konkurs på torsdag etter lengre tids betalingsproblemer og forsinkelser. Bare et fåtall av de de 200 leilighetene, som firmaet var satt til å bygge, er ferdige. Både leilighetskjøpere og leverandører kan tape mye penger på konkursen.

- Må regne med å tape alt

De som vil tape mest penger er de lokale leverandørene. Blant dem er Trysil betong som har levert for mellom åtte og ni millioner kroner til Trysil hyttegrend.

- Det vanlige er dessverre at det ikke blir igjen noe til kreditorene, når pantekreditorene har fått sitt oppgjør, sier bostyrer Madsen.

Men også de tre bankene, Nordea, Bank 1 og Sparebanken Hedmark, må regne med å tape mye penger. Bankene har lånt 170 millioner kroner til byggeprosjektet.

Flere interesserte i å overta

Ifølge Madsen har både lokale entrepenører, og entrepenører fra Oslo-området meldt sin interesse for å overta utbyggingen av  i Fageråsen. Hvilke kan ikke Madsen si noe om enda.

NRK Hedmark og Oppland har i dag vært i kontakt med Norske Fjellbygg. De har vært med på flere prosjekter i Trysilfjellet, og kan tenke seg overta, sier daglig leder Bernt Holm.

- Dette er et stort prosjekt med mange sengeplasser, så det er viktig at dette fullføres. Dessuten er det negativ reklame for Skistar om leilighetene ikke blir bygget, sier Holm.