NRK Meny
Normal

Utbygger kan bli anmeldt

Konkursen i Fageråsen Utvikling i Trysil kan ende med politi-anmeldelse.

Leiligheter under bygging i Fageråsen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Les også: Konkurs til en kvart milliard og Stor-konkurs i Trysilfjellet

Gjelda til Fageråsen Utvikling er på 269 millioner kroner, mens verdiene i boet bare utgjør 140 til 170 millioner kroner. Det betyr at ledelsen i Fageråsen Utvikling har trolig drevet på kreditors regning. Som bostyrer vil han nå se nærmere på om det er tilfelle. 

- Kommer vi til at byggeprosjektet burde vært stanset tidligere, kan det bli snakk om politietterforskning, sier bostyrer Leif Petter Madsen.

Oslo-firmaet Fageråsen Utvikling AS begjærte seg selv konkurs på torsdag etter lengre tids betalingsproblemer og forsinkelser. Bare et fåtall av de de 200 leilighetene, som firmaet var satt til å bygge, er ferdige. Både leilighetskjøpere og leverandører kan tape mye penger på konkursen.

- Må regne med å tape alt

De som vil tape mest penger er de lokale leverandørene. Blant dem er Trysil betong som har levert for mellom åtte og ni millioner kroner til Trysil hyttegrend.

- Det vanlige er dessverre at det ikke blir igjen noe til kreditorene, når pantekreditorene har fått sitt oppgjør, sier bostyrer Madsen.

Men også de tre bankene, Nordea, Bank 1 og Sparebanken Hedmark, må regne med å tape mye penger. Bankene har lånt 170 millioner kroner til byggeprosjektet.

Flere interesserte i å overta

Ifølge Madsen har både lokale entrepenører, og entrepenører fra Oslo-området meldt sin interesse for å overta utbyggingen av  i Fageråsen. Hvilke kan ikke Madsen si noe om enda.

NRK Hedmark og Oppland har i dag vært i kontakt med Norske Fjellbygg. De har vært med på flere prosjekter i Trysilfjellet, og kan tenke seg overta, sier daglig leder Bernt Holm.

- Dette er et stort prosjekt med mange sengeplasser, så det er viktig at dette fullføres. Dessuten er det negativ reklame for Skistar om leilighetene ikke blir bygget, sier Holm. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.