NRK Meny
Normal

Utagerende fotballtrener må trekke seg

En fotballtrener for HamKams sjuåringer skapte sterke reaksjoner for oppførselen sin under en kamp. Selv tilbakeviser han beskyldningene.

fotball

TREKKER SEG: Kampen mellom sjuåringene fikk seg en trist slutt da den ene treneren engasjerte seg i overkant mye. Nå må treneren på HamKam trekke seg (illustrasjonsbilde).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fotballtreneren satte sinnene i kok hos mange foreldre med oppførselen sin i kampen mellom HamKam og Ottestads 2008-kull. En hendelse på banen førte til at trenerne i de to klubbene kom i krangel og flere barn reagerte kraftig på etterspillet.

Etter en vurdering av situasjonen har HamKam bedt treneren i klubben om å trekke seg.

Anders Langset

VEKKER: Anders Langset i HamKam håper at folk tenker seg om når de er på idrettsarrangement for barn.

Foto: NRK

– På bakgrunn av denne situasjonen har vi bedt treneren om å fratre. Vi behandler dette som en personalsak, men på generelt grunnlag mener vi at det er viktig at foreldre og tillitspersoner er bevisste på rollene sine. Vi håper at denne kampen kan være en generell vekker for folk, sier daglig leder i HamKam, Anders Langset.

Begynte å gråte

Flere Ottestad-foreldrene reagerte kraftig på det de mener var en sjokkerende oppførsel fra HamKams trener.

– Han fikk en mamma fra eget lag til å gå. Og han tok tak i en av våre spillere etter en takling. Det hele eskalerte og han dyttet en av de voksne, forteller en mor til Hamar Arbeiderblad.

Dommeren for kampen, en 11-12-åring, skal ha begynt å gråte av alt oppstyret. Også andre som var til stede under kampen forteller om usportslig adferd som banning og skriking. Flere av de unge spillerne gikk gråtende av bana og kampen ble avbrutt.

HamKam-treneren mener beskyldningene er løgn

Treneren mener det som har kommet fram om kampen er ensidig, og at det preges av løgn. Derfor er han lei seg for at HamKam nå har valgt å suspendere ham.

– Jeg er rett og slett trist, sier han til NRK.

Treneren, som selv har flere barn, ønsker ikke å stå fram med navn i frykt for at resten av familien skal oppleve negative ting rundt saken. Han hevder selv å ha fått mange positive tilbakemeldinger for trenergjerningen fram til nå.

Mannen mener foreldre og trenere fra Ottestad har oppfattet flere situasjoner helt feil, og at han nå selv blir gjort til syndebukk.

– HamKam er redde for riper i lakken, og dermed blir jeg ofret, uttrykker mannen som nå er ex-trener.

– Må unngå slike overtramp

Indre Østland Fotballkrets undersøker nå hva som skjedde i den famøse kampen.

– Fotballkretsen innhenter rapporter fra de to klubbene og vi skal etter hvert gjøre en vurdering av situasjonen, sier leder i Indre Østland Fotballkrets, Bjørn Nybu.

Fotballforbundet kom i dag med nye retningslinjer for å unngå av voksne blander seg inn i idretten. Foreldrefrie soner skal gjøre at overivrige foreldre holdes på avstand.

– Dette er slike episoder vi på ingen måte ønsker i barneidretten. Slike overtramp må vi jobbe for å unngå. Når fotballforbundet nå kommer med nye retningslinjer vil vi følge de og sørge for å få reglene på plass, sier Nybu.