NRK Meny
Normal

Uro om sjukehus i Oppland

Spørsmålet om et framtidig hovedsjukehus for Oppland og Hedmark kom ikke nærmere noen løsning på dialogmøtet som ledelsen i Sykehuset Innlandet hadde med fylkesutvalget i Oppland onsdag ettermiddag.

Sjukehusmøte i Oppland

Fylkesordfører Gro Lundby (Ap) i Oppland møtte ledelsen i Sykehuset Innlandet.

Foto: Frode Meskau / NRK

På møtet kom det klart fram at politikerne i Oppland er urolige for det de mener blir skjevhet og ubalanse i sjukehustilbudet i Innlandet.

Kan bli lokalmedisinsk senter på Hadeland

I midten av februar skal fylkestinget i Oppland vedta om de fortsatt skal være med i sjukehusprosessen. Etter møtet onsdag er det fortsatt uvisst om det vil bli flertall for å være med. I såfall kunne ikke administrende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree, si hva konsekvensene kunne bli. Han henviste til at dette var et hypotetisk spørsmål som man måtte ta stilling hvis utfallet ble slik.

Fylkesordfører Gro Lundby (Ap) mente at Oppland måtte få noe mer, og at de lokalmedisinske sentrene i Fagernes og på Otta måtte styrkes. Både styreleder Bente Mejdell og direktør Morten Lang-Ree viste til at det skal lages nye planer for dette. Kanskje kan det bli aktuelt å etablere et lokalmedisinsk senter også på Hadeland.

Se video fra møtet her:

Sjukehusmøte mellom fylkespolitikere i Oppland og styret i Sykehuset Innlandet.

Freder ikke Tynset og Kongsvinger

På møtet kom det fram at styreleder Bente Mejdell heller ikke vil frede sjukehusene på Tynset og i Kongsvinger. Det ble vist til at Tynset er sentral i et samarbeid med Sør-Trøndelag, og at det skal utredes samarbeid mellom Ahus og Kongsvinger. Men framtida er ikke sikker for noen av sjukehusene. Prosessen er bare såvidt startet.

Både politikerne og sjukehusledelsen mente dialogmøtet hadde vært nyttig. Selv om det nok er ganske tydelig at stemningen for et hovedsjukehus er langt mer positiv i Hedmark enn hva den for tida er i Oppland. Og som administrende direktør Morten Lang- Ree sa: – Det blir ikke noe hovedsjukehus i Innlandet om befolkningen eller de demokratisk valgte organer i Oppland er negative.

Derfor blir møtet i Oppland fylkesting i midten av februar svært spennende. Sist saken var oppe stemte Frp og Venstre i mot, nå kan det bli flere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ja til Dæhlis Alvdalsplaner

    Flertallet i kommunestyret i Alvdal sa i går kveld ja til Bjørn Dæhlis planer på Steimosletta. Skikongen vil invistere 200 millioner i detaljehandel der. Kommunestyret har vært splitta fordi de er redd det vil gå ut over handel i sentrum.

  • Ras over vegen i Bøverdalen

    Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

  • Snøras på Tronfjell og Dombås

    Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.