NRK Meny
Normal

Ungdomsfyll bekymrer politiet

Politiet på Hamar vil nå ta nærmere kontakt med foreldrene til og unge som drikker alkohol. I helga ble seks berusede barn tatt om av politiet.

Ungdom og fyll
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

 Barna var i alderen 12-14 år og alle hadde drukket alkohol.

Det er andre helga på rad at Hamarpolitiet har måttet kjøre hjem berusede barn.

Problem også forrige helg

- Det er ingen heldig situasjon, men vi er fornøyd med at vi kan kjøre de hjem og komme i kontakt foreldrene. Vi vil ta kontakt med foreldrene og det vil bli en samtale med dem, sier Austad.

I følge politibetjent Halvor Austad, opplevde politiet tilsvarende problem også forrige helg. Men han kan ikke bekrefte at vi nå ser en økende tendens til barne- og ungdomsfyll.

- Det er nok en økning på våren og sommeren, men jeg tror ikke vi kan si at det er en økning generelt.

Jente angrep politi

Også politiet på Stange, Kongsvinger og Elverum måtte handskes med fulle ungdommer denne helga. I Stange ble ei 19 år gammel jente anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann i forbindelse med en pågripelse.

Jenta, som var beruset, ble satt i arresten etter at hun flere ganger skal ha slått mot en politimann. Politibetjent Halvor Austad tror den lette tilgangen på alkohol i samfunnet vårt er en viktig årsak til ungdomsfylla.

Innkalt til møte

Samtidig viser de to siste helgene at både foreldre og politi har en jobb å gjøre, mener Austad.

- Det forteller at vi må være ekstra oppmerksomme. Nå har vi også innkalt de det gjelder til et møte. Det er viktig at foreldrene vet hva barna deres gjør og at de ikke er naive i forhold til det som skjer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK