NRK Meny
Normal

Ungdomsfyll bekymrer politiet

Politiet på Hamar vil nå ta nærmere kontakt med foreldrene til og unge som drikker alkohol. I helga ble seks berusede barn tatt om av politiet.

Ungdom og fyll
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

 Barna var i alderen 12-14 år og alle hadde drukket alkohol.

Det er andre helga på rad at Hamarpolitiet har måttet kjøre hjem berusede barn.

Problem også forrige helg

- Det er ingen heldig situasjon, men vi er fornøyd med at vi kan kjøre de hjem og komme i kontakt foreldrene. Vi vil ta kontakt med foreldrene og det vil bli en samtale med dem, sier Austad.

I følge politibetjent Halvor Austad, opplevde politiet tilsvarende problem også forrige helg. Men han kan ikke bekrefte at vi nå ser en økende tendens til barne- og ungdomsfyll.

- Det er nok en økning på våren og sommeren, men jeg tror ikke vi kan si at det er en økning generelt.

Jente angrep politi

Også politiet på Stange, Kongsvinger og Elverum måtte handskes med fulle ungdommer denne helga. I Stange ble ei 19 år gammel jente anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann i forbindelse med en pågripelse.

Jenta, som var beruset, ble satt i arresten etter at hun flere ganger skal ha slått mot en politimann. Politibetjent Halvor Austad tror den lette tilgangen på alkohol i samfunnet vårt er en viktig årsak til ungdomsfylla.

Innkalt til møte

Samtidig viser de to siste helgene at både foreldre og politi har en jobb å gjøre, mener Austad.

- Det forteller at vi må være ekstra oppmerksomme. Nå har vi også innkalt de det gjelder til et møte. Det er viktig at foreldrene vet hva barna deres gjør og at de ikke er naive i forhold til det som skjer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i DAB-radio

  Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK