NRK Meny
Normal

Undersøkte branntomta i Snertingdal

SNERTINGDAL (NRK): Etterforskere fra politiet gjennomførte søndag formiddag tekniske undersøkelser på eiendommen der tre personer ble skadet i en boligbrann.

Tedkniske etterforskere fra politiet jobber på en branntomt i Snertingdal.

SIKRET SPOR: Tekniske etterforskere fra politiet i Innlandet jobbet søndag formiddag med å gjennomsøke og sikre spor på eiendommen i Snertingdal i Gjøvik.

Politiet fikk melding om brannen rett før klokka 02.30 i natt. Brannen skal ha startet i en leilighet i huset som ligger i Snertingdal i Gjøvik, men brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Tre personer ble kjørt til sykehus natt til søndag, og en av disse måtte behandles for både brudd- og brannskader.

Tre skadet

Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, skal seks personer ha oppholdt seg i leiligheten da brannen ble oppdaget. Tre av personene kom seg ut av leiligheten uten skader.

– Tre av personene så seg nødt til å evakuere ut ved å hoppe fra andre etasje. To av disse har fått bruddskader, og den ene av disse har i tillegg fått noe brannskader. Disse er nå sendt til Ullevål sykehus. Den tredje personen har fått noe røykskader, og ble behandlet for dette på sykehuset i Gjøvik, forteller Hoft.

De tre skadde skal være en mann i 50-årene, en mann i 40-årene og en kvinne i 50-årene.

Brann Snertingdal

ETTERFORSKNING: Politiet er i gang med taktisk og teknisk etterforskning etter brannen i en bolig i Snertingdal natt til søndag.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Moderate skader

– Er det snakk om alvorlige skader?

– Den ene personen er vel moderat skadet. Jeg vet ikke helt omfanget, men vedkommende er til behandling, men er vel å anse som moderat skadet, sier Hoft.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om årsaken til at brannen oppstod. Operasjonsleder Hoft sier politiet har en arbeidsteori, men at de ikke ønsker å gå ut med den før det er gjennomført mer taktisk og teknisk etterforskning på stedet.

Eldre bolig

Boligen der brannen startet er en mindre, eldre bolig som er seksjonert inn i leiligheter. Brannen spredte seg ikke til de øvrige leilighetene.

– Brannen var raskt under kontroll. Men det er en eldre bygning, så det var brann i noe flis i veggkonstruksjonen, som er brukt til isolasjon. Det tok litt tid, men etter en drøy time var alt slukket, sier Hoft.

Laster kart, vennligst vent...

TRE SKADET: Brannen i Snertingdal i Gjøvik kommune oppstod i et eldre hus med leiligheter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl