NRK Meny
Normal

Undersøker dødsfall

Helsetilsynet i Hedmark undersøker omstendinghetene etter at Ivar Skjæran fra Otta døde i desember i fjor. Han døde etter at han fikk skader i luftrøret under narkosebehandling på sjukehuset i Tynset.

Kirsti Skjæran, Kongsvinger
Foto: Vera Wold / NRK

66-åringen fikk gjennomført en enkel åreknuteoperasjon. Han hadde store smerter i halsen etter operasjoner og mistet nesten stemmen. Skjæran døde bare noen uker etter behandlingen på Tynset.

Helsetilsynet undersøker

Helsetilsynet ble tidlig koblet inn i saken. Ut fra melding fra Rikshospitalet om unaturlig dødsfall etterforsker politiet nå også saken, slik det er vanlig for denne typen dødsfall.

Fylkeslegen vil ikke ta noen stilling til saken før han har innhentet alle nødendige opplysninger, opplyser Trond Lutnes.

Datter kritisk

Kirsti Skjæran som er datter til avdøde er kritisk til behandlingen som faren fikk. Hun mener helsepersonell må lære og lytte bedre når pasienten sier i fra at noe kan være galt. Faren hennes meldte fra like etter operasjon om smerter i halsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

  Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

 • Inngått millionavtale

  Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK