NRK Meny
Normal

Ulvemålet er nådd

For andre år på rad er bestandsmålet på ulv nådd i Norge. I fjor ble det ført tre ulvekull i helnorsk revir, ifølge Rovdata.

Ulv

Bestandsmålet på ulv er nådd.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Årets sporing på snø har vist at det er tre ulvekull som holder til fast i Norge. Dermed er Stortingets bestandsmål nådd.

Tre kull

De tre kullene forskerne har funnet er:

 • Aurskog i Akershus
 • Julussa i Hedmark
 • Slettås i Hedmark

– Sporing på snø denne vinteren viser at Aurskogreviret innenfor ulvesonen i Akershus og i Hedmark er helnorsk. Her ble det registrert ett ulvekull tidligere i vinter, og det er dermed dokumentert at det er født til sammen tre helnorske ulvekull innenfor forvaltningsområdet for ulv i Norge i fjor, sier leder i Rovdata, Morten Kjørstad.

Rundt 60 ulver

Sporing på snø så langt i vinter viser at det har vært mellom 58 og 61 ulver innenfor Norges grenser,

– Halvparten av disse er kun påvist på norsk side av grensen.

Ulvene er fordelt på fem fylker på Østlandet og tre tilgrensende län i Sverige.

– Fire av ulvene som kun er påvist i Norge ble imidlertid avlivet i januar i år, slik at antall ulver som kun lever innenfor Norges grenser er redusert til 25–26 dyr, sier Kjørstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.