NRK Meny
Normal

Minst 12 sauer ulvedrept på Kvitvola i Engerdal

10 søyer og to lam er funnet drept av ulv på Kvitvola i Engerdal. Et kommunalt jaktlag jakter ulven nå.

Sauer tatt av ulv i Engerdal

Fem av de døde sauene er hentet ned fra fjellet. Foto: Bjørnar Johnsen, Engerdal Fjellstyre.

Ulven har herjet stygt i saueflokken til sauebonde Terje Langfloen i Engerdal i natt. På Kvitvola har de funnet 10 drepte søyer og to drepte lam. Fem dyr er ikke funnet. To søyer og to lam har de forsøkt å sy sammen.

– Det pleier ikke gå bra, men veterinæren har nå gjort et forsøk, sier oppsynsmann Bjørnar Johnsen i Engerdal Fjellstyre.

Jakter nå

Kommunens rovilt-jaktlag dro ut ved 21.30-tida for å se om de finner ulven. Fellingstillatelse er gitt.

Sau drept av ulv på Kvitvola

Ulven har revet sauene stygt på Kvitvola.

Foto: Bjørnar Johnsen, Engerdal Fjellstyre

– Det har ikke vært ulv her oppe på mange år, sier Johnsen. Det er mere sauer lenger sør, og åtte mann i jaktlaget skal både sitte vakt og se om ulven kommer tilbake til området i løpet av natta.

Revet opp

Sauene er ille tilredt av ulven Oppsynsmann Bjørnar Johnsen har tatt bilder som viser kadavre hvor buken er revet opp inn til innvollene.

Sauebonden som eier sauene har lagt ut bildet på Facebook av de fem drepte sauene han har fått ned igjen. I en kommentar til noen av sine fb-venner skriver han oppgitt og ironisk: «Ja til ulv, sa du?»

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK