NRK Meny
Normal

Ulv skutt i Stange søndag

Ulven det har vært jaktet på i Stange ble skutt søndag formiddag. Da hadde den angrepet sau som ble sluppet på beite lørdag.

Ulv skutt i Stange i mai 2016

Det ble gitt skadefellingstillatelse på denne ulven torsdag og søndag formiddag ble den skutt.

Foto: Statens Naturoppsyn

Fellingsleder i det kommunale jaktlaget i Stange, Geir Magnar Lillehov ble vekket i halv seks-tiden søndag morgen.

Da hadde ulven gått til angrep på sauer og lam som ble sluppet på beite dagen før.

– Jeg ble varslet grytidlig i dag og dro til området og konsaterte at det hadde vært ulveangrep, sier Lillehov.

Angrep om natta

Ulv skutt i Stange

Ulven som ble skutt var en ganske liten ulv på 31 kilo.

Foto: Geir Magne Lillehov/fellingsleder

Han kjenner ikke helt omfanget, men mellom 10 og 20 sauer og lam skal ha blitt skadet i løpet av natta. To av dem var allerede døde.

– Da fikk vi samlet sammen jaktlaget og startet et fellingsforsøk i 09-tida. Og sånn kvart på ti fikk vi en observasjon av ulven på en post og felte den ganske greit, sier Lillehov.

Ulven som ble skutt var ei et år gammel tispe på 31 kilo.

– Den hadde likevel fått gjort mye skade på kort tid, så vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk felt den, sier Geir Magnar Lillehov.

Ventet med å sende dyra på beite

Det ble gitt skadefellingstillatelse på ulven torsdag før helga. Da hadde ulven blitt observert i Vallset. Jaktlaget gjorde et søk samme kveld, men da da fant de ikke ulven.

Siden har de fulgt med, men ikke drevet med noe fellingsforsøk. Flere sauebønder har ventet med å slippe dyra på beite på grunn av ulven som de visste var i området.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.