NRK Meny
Normal

Ulv skutt i Løten

Det ble skutt en ulv øst for Løten sentrum fredag formiddag.

Ulv skutt i Løten

Ei ulvetispe ble skutt i Løten i formiddag.

Foto: Jan Wilberg/SNO

Ifølge Østlendingen ble ulven skutt ved 11.30-tida.

Det har pågått jakt i Åmot, Elverum, Ringsaker, Hamar, Løten og Stor-Elvdal etter at det ble gitt fellingstillatelse på en ulv. I Løten har jakta foregått nord for riksvei 25.

Observert flere ganger

Det var Løten og Vang beitelag, som har søkt om fellingstillatelse, etter funn av sauekadaver.

Denne fellingstillatelsen gikk ut den 15. august, derfor måtte man søke om nye tillatelse etter at en ulv ble observert ved Løten sentrum.

Den nye søknaden ble utvidet til også å gjelde sør for riksvei 25, ifølge fellingsleder i Løten kommune, Tom Lunde.

– I løpet av formiddagen fikk vi to nye observasjoner på ulven. Vi ringet den inn, og felte den enkelt og greit, sier Lunde til NRK.

Ikke ulven de jaktet på

Han tror ikke at ulven, som ble skutt, er den man har jaktet på nord for riksvei 25 i Løten.

– Det kan være den vi var på jaktet på tidligere i sommer, men den ulven vi jaktet på på onsdag er det ikke. Den hadde større ben.

Ulven, som ble skutt fredag, er ei tispe på 35 kilo.

Lunde sier de antagelig vil søke om ny fellingstillatelse, hvis det dukker opp ferske skader i området de har jaktet i tidligere i sommer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

    Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.

  • Storhamar tapte mot Fredrikstad

    Storhamar hadde muligheten til å klatre tilbake på tabelltoppen i eliteserien med borteseier mot Fredrikstad, men tapte 24-28. Heidi Løke ble kampens toppscorer med sju fulltreffere, men det holdt altså ikke. Dermed blir Storhamar værende på annenplass i serien inn i VM-pausen, siden Vipers har bedre målforskjell.

  • Champions League-tap for Elverum

    Elverum tapte 25-35 mot danske Skjern i Champions League i håndball søndag kveld. Elverum ligger nå på 4. plass i sin gruppe med 8 poeng.