NRK Meny
Normal

Ulv skutt i Engerdal

En hannulv på 41 kilo ble onsdag ettermiddag skutt i Engerdal kommune.

Ulv skutt i Engerdal

Denne hannulven ble den første som ble skutt under årets lisensjakt i Hedmark.

Foto: Bjørnar Johnsen

Etter at Miljøverndepartementet bestemte å starte opp igjen ulvejakta tirsdag, gikk det ikke lang tid før den første ulven ble skutt i Hedmark. I Engerdal dro jegere og reingjetere umiddelbart ut for å forsøke å finne ferske ulvespor.

20 jegere ble samlet sammen på kort tida da sporene ble funnet og etter snøfall de siste dagene var forutsetningene for jegerne gode.

– Vi kom over en ulv i Jyltingsmarka øst for Drevsjø, sier Svein Ove Nordsveen, en av jegerne på jaktlaget til NRK.

Ulven befant seg i et område der det er mye rein. Foreløpig har det ikke blitt funnet noen ferske kadavere.

To ulver igjen på kvota

Det er avgjort at det kan skytes tre ulver i Hedmark under lisensjakta som varer fra 1.10.2012. til 31.1.2013, men som altså ble avbrutt noen dager for at Miljøverndepartementet skulle få behandlet klagene på vedtaket.

Jakt er tillatt i Hedmark utenfor ulvesona og utenfor et nærmere avgrenset område i deler av kommunene. Mer om jakta kan du lese på Fylkesmannens nettsider.

Ulv skutt i Engerdal

Et jaktlag på 20 jegere felte ulven i Jyltingsmarka øst for Drevsjø.

Foto: Mats Mortensson

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.