NRK Meny

Ulv

 • Skal felle to ulver til

  Fylkesmannen i Oppland har gitt skadefellingstillatelse på ytterligere to ulver i Gudbrandsdalen, skriver GD. Fellingstillatelsen ble gitt fredag, skriver GD. Tillatelsen gjelder i Dovre og Vågå. Det er nå totalt gitt fellingstillatelse på tre ulver i Gudbrandsdalen.

 • Ulvetipse påkjørt på Flisa

  I går kveld ble ei ulvetispe påkjørt og drept da den kryssa fylkesveg 206 ved Flisa, ifølge Østlendingen. Tispa er tatt hånd om og skal tas prøver av før den sendes videre til nærmere undersøkelse ved Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

 • Ulvepar i Rendalen skal felles

  Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles. Direktoratet frykter at ulvefamilien vil kunne øke risikoen for skade på husdyr og tamrein.

  ulv
  Foto: MacNeill Lyons / Ap

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

  En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

 • Lillehammer tapte mot Sparta

  Lillehammer ishockey tapte 3–4 etter spilleforlengelse borte mot Sparta, i ettermiddagens kamp i sluttspillet. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.

 • Veiby til topps i Numedalsrally

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby var den store forhåndsfavoritten i NM-løpet i Numedalsrally og gikk til topps.Han vant fem av åtte fartsetapper og hadde over 40 sekunders margin ned til Marius Aasen på andreplass.

  SEIERSMARKERING: Ole Christian Veiby vant Numedalsrally
  Foto: Simen N. Hagen