NRK Meny

Ulv

 • Skal felle to ulver til

  Fylkesmannen i Oppland har gitt skadefellingstillatelse på ytterligere to ulver i Gudbrandsdalen, skriver GD. Fellingstillatelsen ble gitt fredag, skriver GD. Tillatelsen gjelder i Dovre og Vågå. Det er nå totalt gitt fellingstillatelse på tre ulver i Gudbrandsdalen.

 • Ulvetipse påkjørt på Flisa

  I går kveld ble ei ulvetispe påkjørt og drept da den kryssa fylkesveg 206 ved Flisa, ifølge Østlendingen. Tispa er tatt hånd om og skal tas prøver av før den sendes videre til nærmere undersøkelse ved Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

 • Ulvepar i Rendalen skal felles

  Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles. Direktoratet frykter at ulvefamilien vil kunne øke risikoen for skade på husdyr og tamrein.

  ulv
  Foto: MacNeill Lyons / Ap

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.