NRK Meny

Ulv

 • Skal felle to ulver til

  Fylkesmannen i Oppland har gitt skadefellingstillatelse på ytterligere to ulver i Gudbrandsdalen, skriver GD. Fellingstillatelsen ble gitt fredag, skriver GD. Tillatelsen gjelder i Dovre og Vågå. Det er nå totalt gitt fellingstillatelse på tre ulver i Gudbrandsdalen.

 • Ulvetipse påkjørt på Flisa

  I går kveld ble ei ulvetispe påkjørt og drept da den kryssa fylkesveg 206 ved Flisa, ifølge Østlendingen. Tispa er tatt hånd om og skal tas prøver av før den sendes videre til nærmere undersøkelse ved Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

 • Ulvepar i Rendalen skal felles

  Miljødirektoratet har bestemt at et ulvepar som i sommer etablerte seg utenfor forvaltningsområdet for ulv i Rendalen i Hedmark, skal felles. Direktoratet frykter at ulvefamilien vil kunne øke risikoen for skade på husdyr og tamrein.

  ulv
  Foto: MacNeill Lyons / Ap

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Niendeplass for Johansson

  Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

  Robert Johansson
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Langt hopp av Lundby

  Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.