NRK Meny
Normal

Ugyldig vedtak?

Hundeeieren i Åsnes bør ikke få igjen hundene sine. Mattilsynets vedtak er ugyldig, mener advokat.

Mattilsynet -logo
Foto: Espen Sandmo

Torkjell Solbø er advokat for de 15 nye hundeeierne. Han mener Mattilsynets vedtak i hundesaken i Åsnes er ugyldig og vil føre saken for Landbruksdepartementet.

- Denne saken blir bare mer og mer uforståelig. Jeg vil i løpet av dagen ta kontakt med mattilsynet sentralt og Landbruksdepartementet for å få noen på et høyere nivå til å overstyre denne saken, sier Solbø.

De nye hundeeierne nekter å gi tilbake hundene til den oppprinnelige eieren. Solbø forstår ikke hvorfor Mattilsynet går tilbake på vedtaket sitt fra 11. juli. Da mente de at det hadde forekommet brudd på dyrevernloven.

Brutale avlivningsmetoder

Mattilsynets lokale veterinærer kunne dokumentere sykdom, mangel på mat og drikke, overmedisinering, og uhygeniske forhold. I tillegg ble hunder slått mot en vegg og skutt flere ganger i hodet uten at de døde.

Nå har Mattilsynet bestemt at hundeeieren i Åsnes skal få tilbake fire av hundene.

På grunn av den avgjørelsen har dyrvernnemnda i Sør-Hedmark gått av i protest. De mener at flytting tilbake til eieren er et overgrep mot hundene.

Les også: Trekker seg i protest

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.