NRK Meny
Normal

Tvillingdrapet: Knivstakk broren 33 ganger

Obduksjonen etter tvillingdrapet i Gjøvik i pinsen viser 33 knivstikk bakfra, og påtalemyndigheten avviser at dette kan være selvforsvar. Tiltalen lyder derfor på forsettlig drap.

Drap Gjøvik. Åstedet tirsdag.

ÅSTEDET FOR TVILLINGDRAPET: Politisperringer ved hytta der drapet skjedde.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det var i pinsen i år at mannen i 50-årene knivstakk sin tvillingbror i en hytte ved Mjøsa sør for Gjøvik. I dag starter rettssaken i Gjøvik tingrett, og det er satt av seks dager.

– Vi fastholder at dette er nødverge, sier advokat Øyvind Bratlien, som er mannens forsvarer.

Ganske raskt i etterforskningen hevdet politiet at det var deler av mannens forklaring som ikke stemte med funn de hadde gjort på åstedet.

Tingretten ønsket ikke varetekt

Trine Hanssen

HAR LEDET ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Trine Hanssen.

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Jeg vil også si at resultatet av obduksjonen underbygger tiltalens punkt om forsettlig drap. Her er det altså 33 knivstikk, og alle er påført bakfra, sier politiadvokat Trine Hanssen, som har ledet etterforskningen.

Etter pågripelsen ønsket ikke Gjøvik tingrett å etterkomme politiets ønske om varetekt. Men dette ble anket av politiet, og de fikk medhold av lagmannsretten. Siden da har han sittet i varetekt.

Ringte selv til politiet

Mannen har innrømmet de faktiske forhold, men har også sagt at dette var nødverge. Det skal ikke har vært andre til stede på hytta.

Det var han selv som ringte til politiet klokka tre natt til pinseaften og fortalte om hendelsen. Verken han eller broren er kjent av politiet fra før.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK