NRK Meny
Normal

Tvillingdrapet: Knivstakk broren 33 ganger

Obduksjonen etter tvillingdrapet i Gjøvik i pinsen viser 33 knivstikk bakfra, og påtalemyndigheten avviser at dette kan være selvforsvar. Tiltalen lyder derfor på forsettlig drap.

Drap Gjøvik. Åstedet tirsdag.

ÅSTEDET FOR TVILLINGDRAPET: Politisperringer ved hytta der drapet skjedde.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det var i pinsen i år at mannen i 50-årene knivstakk sin tvillingbror i en hytte ved Mjøsa sør for Gjøvik. I dag starter rettssaken i Gjøvik tingrett, og det er satt av seks dager.

– Vi fastholder at dette er nødverge, sier advokat Øyvind Bratlien, som er mannens forsvarer.

Ganske raskt i etterforskningen hevdet politiet at det var deler av mannens forklaring som ikke stemte med funn de hadde gjort på åstedet.

Tingretten ønsket ikke varetekt

Trine Hanssen

HAR LEDET ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Trine Hanssen.

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Jeg vil også si at resultatet av obduksjonen underbygger tiltalens punkt om forsettlig drap. Her er det altså 33 knivstikk, og alle er påført bakfra, sier politiadvokat Trine Hanssen, som har ledet etterforskningen.

Etter pågripelsen ønsket ikke Gjøvik tingrett å etterkomme politiets ønske om varetekt. Men dette ble anket av politiet, og de fikk medhold av lagmannsretten. Siden da har han sittet i varetekt.

Ringte selv til politiet

Mannen har innrømmet de faktiske forhold, men har også sagt at dette var nødverge. Det skal ikke har vært andre til stede på hytta.

Det var han selv som ringte til politiet klokka tre natt til pinseaften og fortalte om hendelsen. Verken han eller broren er kjent av politiet fra før.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND