Tusen uten strøm i Solør og Kongsvinger

Vind har ført til trefall og høyspentfeil sør i Hedmark. Opp mot tusen husstander har vært uten strøm i Solør og Kongsvinger i løpet av kvelden.

Helikopterbilde etter uværet Ivar

Flere steder i landet har hatt strømbrudd på grunn av uvær de siste dagene. Dette bildet er fra stormen Ivars herjinger i Trøndelag.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

– Det jobbes for å rette feilene fortløpende, sier Lise Busterud Nordal i Eidsiva.

Hun forklarer at opp mot tusen husstander har vært uten strøm mandag kveld, både i Kongsvinger og Åsnes-området.

– Noen kunder fikk raskt tilbake strømmen, men så har det kommet nye tilfeller med strømbrudd på grunn av kraftig vind, forklarer Nordal.

Trær faller over linjer

Hun forklarer at de har montørlag ute som søker etter feil på nettet i de utsatte områdene. Det er trær som faller over linjer som er årsaken til strømbruddet.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å rette feilene, forklarer Busterud Nordal.

Strømlinjenettet i Hedmark går gjennom mye skog, og er derfor ekstra sårbart.

Jobber på spreng

Eidsiva fikk de første meldingene om strømløse kunder rundt klokken 18. Busterud Nordal kan ikke love noe om når kundene får tilbake strømmen.

– Det jobbes på spreng for å rette feilene, men det er vanskelig å anslå et konkret tidspunkt, sier hun.

Det er ikke lenger enn en drøy uke siden forrige runde med strømbrudd i Hedmark. Uvær førte da til at 4600 husstander var uten strøm i kortere eller lengre perioder.

– Vi har hatt mye vind i det siste, så egentlig vil jeg si at nettet vårt har klart seg bra ut fra det været som har vært. Når vinden kommer fra nord og nord-vest så går det stort sett bra. Men når vinden kommer fra sør og sør-øst får vi erfaringsmessig større problemer. Det har med terrenget å gjøre, forklarer Busterud Nordal.