NRK Meny
Normal

Turntalent fra Stange

Lars Jørgen Fjeld er Hedmarks største turntalent noensinne. Nå reiser han til juniorlandskamp i Italia.

Turntalent på bøylehest
Foto: Jørn Nordli / NRK

16-åringen Lars Jørgen Fjeld fra Stange er Hedmarks beste turner noensinne.

Fjeld er tatt ut til junior-EM i Hellas, men først reiser han til Italia for å delta i juniorlandskamp.

16-åringen har som mål og delta i et VM eller OL.

 

Turntalent fra Stange
Foto: Jørn Nordli / NRK

Satser alt

Lars Jørgen Fjeld fra Stange har brukt utallige timer på skranke og bøylehest, og nå gir det resultater. Siste helga i mars reiser Hedmarks beste turner noensinne til juniorlandskamp i Italia.

Han er bare 16 år, og satser alt på idretten sin.  4-5 dager i uka trener han målbevisst for å bli en stadig bedre turner.

Det var storebroren som lokka han til idretten forteller far, Kristian Fjeld. Faren er trener for turnerne og sammen med ungene har det blitt mange timer i turnhallen i Elverum.

Turntalent
Foto: Jørn Nordli / NRK

Medaljegrossist

Lars Jørgen begynte tidlig. Allerede 6 år gammel deltok han i kretsmesterskap. Senere har det blitt mange medaljer. Sjøl setter han medalje fra landskamp i Ungarn øverst.

 

jeg drømmer om å få være med i EM eller OL.

Lars Jørgen Fjeld, turntalent fra Stange

Turnmiljøet i Elverum er stort. Klubben har i dag over 700 medlemmer, men Lars Jørgen er den som har kommet lengst. Det er fordi det er så artig, sier han. - Det er 6 forskjellige apparater og du bruker hele kroppen, forteller han ivrig.

Nå gjør Lars Jørgen seg klar for nye utfordringer. Som første hedmarking er 16-åringen tatt ut til junior-EM i turn.

Målbevisst

Men først er det Italia og juniorlandskamp som står for tur. En av trenerne mener han er en av de beste i Norge. Det forklarer han med at unggutten er selvbevisst og flink til å trene.

Han setter seg høye mål og jobber langsiktig og målbevisst på å nå dem. Nå går han på idrettslinja på Stange, det er et steg på veien av en framtidig karriere som turner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Publikumsrekord på hockeyfest

  Folk strømmer til for å se lokaloppgjøret mellom Lillehammer og Storhamar i eliteserien i ishockey i kveld. Håkons Hall er for anledningen islagt og 10.000 publikummere skal på kampen når Lillehammer Ishockeyklubb feirer 60 år.

  Folk strømmer til Hockey Classic
  Foto: Karianne Stordal / NRK
 • Sølv til Eide på sprinten

  Mari Eide tok sølv i NM i sprint på Beitostølen lørdag. Rekruttlandslagsløperen fra Øystre Slidre, som går på hjemmebane denne helgen, hadde kun regjerende olympisk mester Maiken Caspersen Falla foran seg på resultatlista på den klassiske sprinten.

 • NM-gull til Kokslien

  Mikko Kokslien fra Søre Ål vant NM-gull i kombinert på Beitostølen lørdag ettermiddag. Kokslien gikk inn til seier etter et spurtoppgjør mot Jørgen Graabak.