NRK Meny
Normal

Turistkontor-ansatte i sjokk

De ansatte på turistkontoret på Lillehammer er i sjokk etter at det i dag ble kjent at turistsjefen har underslått hele 2,3 millioner kroner.

Visit Lillehammer

– Det har vært et fryktelig sjokk. Det har vært en tøff tid, og vi har vært forbannet og bitre, sier Stein B. Olsen, som er ansatt ved Visit Lillehammer som arrangementskoordinator for alle de store arrangementene i Lillehammer-regionen.

Ove Gjesdal

– Nå blir det sunn drift, lover den fungerende reiselivssjefen Ove Gjesdal.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I går fikk han og de øvrige ansatte på kontoret vite at sjefen deres gjennom flere år har underslått hele 2,3 millioner kroner. Underslagene skal ha pågått fra 2009, året etter at reiselivssjefen ble ansatt, og helt frem til nå i høst.

Pengene har han blant annet brukt på dyre feriereiser.

– Krevende

– Det har vært en krevende tid. Vi har vært i sjokk, sier Ove Gjesdal, som nå i førjulstiden har overtatt som fungerende reiselivssjef på Lillehammer.

I dag hadde han og staben julekaffe på kontoret, som ligger på jernbanestasjonen i Lillehammer sentrum.

Brettet opp ermene

Styreleder for Visit Lillehammer, Hans Rindal, berømmer de ansatte for stå på-vilje i en vanskelig tid. Stein B. Olsen forteller at de ansatte valgte å brette opp ermene.

– Vi bestemte oss for at denne saken ikke skulle få ødelegge det vi har holdt på å bygge opp, sier Olsen.

Stein B. Olsen

– Det har vært et fryktelig sjokk, sier Stein B. Olsen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Turistkontoret på Lillehammer har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, og markedsfører nå hele Lillehammer-regionen, fra Sjusjøen og langt opp i Gudbrandsdalen.

– Hullet tettet igjen

Størrelsen på underslaget er så stor at det holdt på å ta knekken på Visit Lillehammer. I november var det ikke nok penger til å utbetale lønninger.

Men den tidligere reiselivssjefen har allerede betalt tilbake flere hundre tusen kroner av det han har tatt. Dessuten er det inngått avtale om tilbakebetaling av store deler av den resterende summen.

– Nå som vi har plugget igjen det hullet som har vært, er driften sunn. Driftsbudsjettet for neste år viser et lite overskudd, og grunnlaget for videre drift er god, sier fungerende reiselivssjef Ove Gjesdal.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Storhamar leder før siste periode

    Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.

  • Avviser sykehus-søksmål

    Hedmarken tingrett har avvist Sykehuset Innlandets søksmål mot røntgenleverandøren Unilab fordi saken er foreldet. Sykehuset mente Unilab burde betale boten sykehuset fikk etter at en pasient døde, skriver HA.

  • Lokale spillere i Europaligaen

    Både Vegar Eggen Hedenstad fra Elverum og Anders Trondsen fra Lillehammer er med fra start når Rosenborg møter Zenit i Europaligaen fra klokka 19. Følg kampen her.