Tung dag for Nycomed-ansatte

Det ble en tung arbeidsdag for de 190 ansatte ved Takeda Nycomed i Elverum onsdag. Tirsdag kom sjokket: De japanske eierne foreslår å legge ned bedriften.

Det var ikke lett å motivere seg for jobben dagen derpå. Ledelse og tillitsvalgte, som ikke ønsker at NRK skal intervjue de ansatte, forteller at mange i dag innså realiteten av nyheten fra i går: De mister sannsynligvis jobben .

– Mye å tenke på

– Det er klart at det er mange tanker. Det er mye å tenke på, som for eksempel hvordan blir jobbsituasjonen blir framover, sier tillitsvalgt May Smedbakken.

Etter sjokket i går om at de japanske eierne foreslår å legge ned bedriften om to år, var det vanskelig å få hjula i gang igjen. Det er ikke lett å motivere seg når de japanske eierne foreslår å legge ned arbeidsplassen for 190 mennesker. Men ledelsen er opptatt av at livet må gå videre.

Morten Brevig, Nycomed Elverum

Fabrikksjef Morten Brevig vil prøve å normalisere situasjonen

– Viktig å komme i gjenge

– Vi må prøve å normalisere situasjonen. Vi tror at det er det beste for våre ansatte, sier fabrikksjef Morten Brevig, som får støtte av tillitsvalgt May Smedbakken.

– Jeg trur at det blir godt å komme i gjenge, det er viktig det, sjøl om vi blir prega, sier Smedbakken dagen etter sjokket .

Fabrikken som har spesialisert seg på å forsyne Takedas salgsselskaper med blant annet nesespray og sterile legemidler, startet ikke produksjon før på ettermiddagen onsdag. På formiddagen var det hektisk møtevirksomhet

Liten del av stort selskap

Ledelsen ved fabrikken i Elverum hadde også flere møter i dag. Når eierne har 14 fabrikker i 10 land, blir Nycomed i Elverum bare en liten brikke i det hele.

– Man er en del av et stort selskap, og selskapets oppgave er å tenke å helheten, sier fabrikksjef Morten Brevig.