NRK Meny
Normal

Truet politiet med kniv

Politiet leter etter en mann som truet dem med kniv og stakk hull i dekket på politibilen i Skotterud i Eidskog i ettermiddag.

Politiet hadde fått opplysninger om at en person på Skotterud forsøkte å selge tjuvgods.

– Det var en beboer på stedet som ringte og varslet det lokale politiet, forteller operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Trond Ola Berg.

Trakk seg unna

En politipatrulje fra Eidskog lensmannskontor rykket ut.

Men da de traff mannen med tjuvgodset ble de truet med kniv.

– Det er jo dramatisk å bli truet med kniv. Det var ubehagelig. Men de to polititjenestemennene trakk seg unna og mannen stakk av, sier Trond Ola Berg.

Men før han forsvant, rakk han altså å stikke hull i det ene dekket på politibilen.

Vet hvem han er

Mannen stakk av i en annen bil og er forløpig ikke tatt. Men politiet vet hvem han er. Saken vil bli etterforsket, men politiet har trappet ned letingen etter mannen nå i ettermiddag, opplyser Trond Ola Berg.

En annen mann som var på stedet ble pågrepet av politiet.

Ville selge tjuvgods

Det er uklart om mannen som truet politiet med kniv faktisk var i ferd med å selge tjuvgods.

– Personen som varslet politiet, og som bor på stedet, oppfattet det som om mannen ville selge ham tjuvgods og derfor kontaktet han politiet, sier operasjonsleder Berg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha ski-NM til Lillehammer

  Lillehammer Skiklub har meldt seg på i kampen om
  å få arrangere del 1 av NM i langrenn i 2020. Også Konnerud IL i Drammen vil ha arrangementet. Avgjørelsen faller i januar.

 • Alle hadde skrapt ruta

  Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

 • Ny fysisk trener i KIL

  Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.