NRK Meny
Normal

Kvinnelig ansatt alene på jobb ble truet med pistol av raner

Det var en ung kvinne alene på jobb som ble truet til å gi fra seg penger under ranet av en Narvesen-kiosk i Lillehammer sentrum.

Narvesen-kiosk ranet

MORKLEDD RANER: Gjerningspersonen som ranet Narvesen-kiosken i Kirkegata i Lillehammer mandag kveld, skal ha vært en mann eller gutt som er 1,70-1,75 meter høy. Han skal ha vært mørkkledd under ranet, opplyser politiet.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Politiet har startet full etterforskning av ranet som skjedde mandag kveld rett før klokka 2021.

– Vi starter nå en større taktisk etterforskning. 6-7 etterforskere jobber nå med denne saken. Vi skal gjennomføre avhør og vi sikrer overvåkningsvideo fra et område utenfor Narvesen-kiosken, sier politioverbetjent Jostein Gravdal ved Lillehammer politistasjon.

Han opplyser at det ikke skal ha vært videoovervåkning inne i Narvesen-kiosken som ligger i Kirkegata i sentrum av byen. Foreløpig har politiet ikke noen mistenkte i saken.

En kvinnelig ansatt i 20-årene skal ha vært den eneste som var på jobb mandag kveld, da raneren med hjelp av en pistol skal ha truet til seg et pengebeløp før han forlot stedet til fots.

– Den ansatte ble avhørt av politiet allerede mandag kveld og i natt. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer i hennes forklaring. Men hun har fortalt at hun så at raneren hadde en pistol, sier Gravdal.

Stakk av til fots

Politiet fikk melding om ranet klokka 20.21 mandag, og politistyrker lette etter gjerningsmannen utover kvelden og natten, men uten resultater.

Politiet opplyser at raneren er en mann eller en gutt. Han skal ha vært slank og mellom 1.70 og 1.75 meter høy. Mannen skal ha snakket norsk og også fremstått som om han er norsk. Han skal ha vært mørkkledd under ranet.

Politiet er interessert i alle observasjoner av en slik person i Lillehammer i tiden rundt ranet.

En kunde skal ha vært til stede under hendelsen og observert det som skjedde. Politiet skal i løpet av dagen i dag avhøre denne personen som vitne i saken.

Følger opp den ansatte

Narvesen-kiosken eies av selskapet Reitan Convenience, og kommunikasjonsrådgiver i selskaper, Ida Håvik, opplyser at de følger opp hendelsen med de ansatte.

– Vi følget opp dette i henhold til våre rutiner. Både kjøpmann og selger vil få tilbud om samtaler og annen nødvendig oppfølging dersom de ønsker det, sier hun.

Håvik viser ellers til politiet for å uttale seg om ranssaken.

– Heldigvis er det ikke ofte at dette skjer. Vi har hatt en bratt nedgang i antall ran de siste årene. Nå følger vi opp denne saken i henhold til våre varslingsrutiner, og samarbeider med politiet der vi kan hjelpe, sier hun.

Ifølge politiet kan det bli aktuelt å gå ut med videobilder av raneren dersom dette finnes på overvåkningsvideoer fra området utenfor Narvesen-kiosken.