NRK Meny
Normal

Tromsø suser forbi Oslo/Lillehammer

- Dette inspirerer oss til å skjerpe oss i innspurten, sier ordfører i Lillehammer, Synnøve Brenden Klemetrud. 

 

Etter Senterpartileder Åslaug Hagas utspill om at Tromsø bør bli Norges søkerby til OL i 2018, vil nesten annenhver nordmann ha OL til Tromsø. For ordfører i Lillehammer, Synnøve Brenden Klemetrud, er dette en inspirasjon til å jobbe videre.

Som planlagt

- Vi jobber som planlagt, for å få søknaden på plass, vi er en innspurtfase, men vi depper ikke og gir opp sier Klemetrud.

Siden desember har Oslo/Lillehammer gått tilbake nesten 10 prosent på meningsmålingene.

- Det har alltid vært sånn at meningsmålinger er situasjonsbestemt, og nå har vi hørt mye om Tromsøs alternativ, sier Klemetrud.

Frem 11%

Men nå er tallenes tale klar i en ny undersøkelse som Norstat Norge har gjort for NRK. 46 prosent av de spurte går inn for Tromsø, mens bare 36 prosent støtter Oslo/Lillehammer-alternativet.

Dette er en nedgang for Oslo/Lillehammer-alternativet på 9 prosent, mens Tromsøs alternativ har gått frem med 11 prosent.

Og 11 prosent støtter Trondheim, det er uendra.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.