NRK Meny
Normal

Trollfilm fra Hamar blir en av Norges dyreste filmer

Storfilmen Troll, som et Hamar-firma står bak, blir en av de aller dyreste i norsk filmhistorie. Med et budsjett på 100 millioner kroner skal Ervod production produsere 3D-filmen.

Troll - a tail's tale

Filmen Troll - a tail's tale har etter planen premiere neste år.

Foto: Illustrajon av Johnny Karlsen / Ervod

Produksjonen av storfilmen Troll er nå i gang i USA. Ervod productions står bak produksjonen av den 3D-animerte filmen «Troll» som med sitt budsjett på 100 millioner kroner blir en av de aller dyreste i norsk filmhistorie.

Produseres i USA

Daglig leder og co-regissør Kristian Kamp forteller at det etterhvert skal jobbe 100 personer på produksjonen. Han pakker snart kofferten, og drar til USA hvor filmen produserer.

Troll - a tail's tale

Helten i filmen er trollgutten Trym.

Foto: Illustrasjon av Johnny Karlsen / Ervod

Johnny Karlsen og Kristian Kamp.

Johnny Karlsen og Kristian Kamp med en filmplakat som viser en foreløpig skisse av trollene.

Foto: Erlend Moe / NRK
– Der er det nå et nytt digital studio som er ferdig. Der sitter det i dag 15 stykker som jobber med produksjonen. Jeg drar dit rett over påske, og da har staben økt ytterligere, sier Kristian Kamp til NRK.

Hvis det går som filmteamet ønsker så er det kjente hollywoodstjerner som skal gjøre stemmene til trollene. Filmen som har fått navnet «Troll - a tail's tale» skal etter planen ha verdenspremiere på kinolerretet neste år.

Fikk ikke norsk filmstøtte

Filmen handler om trollgutten/helten Trym som må finne igjen sin fars fortapte hale i menneskeverden, og bringe denne tilbake til Ervod.

– Vi vil sette et norsk preg på hele produksjonen, så man vil gjenkjenne norsk natur og landskap. Det blir ikke Kittelsen-troll, men det vil være gjenkjenbare karaktertrekk. Men dette blir nye, originale troll.

11 av de 100 millionene kommer fra private investorer i Hamar-regionen, resten kommer fra utenlandske investorer. For norsk filmstøtte fikk filmen ikke.

– Der fikk vi avslag. De syntes vel at filmen var såpass ambisiøs at det ikke lot seg gjennomføre, men det gjorde det. Så det er jo litt gøy, sier Kamp.