Trodde du Vasaloppet var langt?

I dag sliter tusenvis av langrennsløpere seg ni mil fra Sälen til Mora. Lørdag deltok 30 personer i Norges lengste skirenn på 132 kilometer fra Gjøvik til Oslo.

Vinnere Pendlerrennet 2018

HARDINGER: De tre karene (f.v.) Lars Granberg, Ola Bustad og Ole Kristian Sørland bestemte seg for å gå likt i mål etter 132 knallharde kilometer. De tre kom inn på tiden 10 timer og 10 minutter.

Foto: Arrangør

Det første offisielle Pendlerrennet gikk av stabelen lørdag. Deltagerne møtte opp i Hunndalen utenfor Gjøvik klokka 07, klar for det som er ei knallhard løype helt inn til nasjonalanlegget i Holmenkollen.

I løpet av de 132 kilometerne gjennom Oppland, Akershus og Oslo bestiger man 3600 høydemeter, må delvis finne fram sjøl, krysse skogsbilveger og gå i mange ulike typer spor med betydelig forskjell på både kvalitet og glid.

– Det var langt og fint, men litt slitsomt!

Ola G. Bustad

Hodelykter for å finne frem

Flere av deltagerne måtte gi seg etter hvert, men for tre karer ble dette en parademarsj mot målgang i Holmenkollen.

Den ikke ukjente terrengsyklisten Lars Granberg i tillegg til de to herrene Ola Bustad og Ole Kristian Sørland utmerket seg tidlig i rennet, og de fikk etter hvert en god ledelse på resten av feltet.

Pendlerrennet

TIDLIG PÅ`N: Den skal tidlig opp den som 132 kilometer på ski skal gå. Starten i Hunndalen var klokka 07 lørdag morgen.

Foto: Arrangør

Disse tre avtalte etter hvert å gå i mål likt. Etter 10 timer og 10 minutter på ski la Ola Bustad ut følgende melding på sin Facebook-side etter målgang:

«Fantastisk tur, som anbefales å bli med på neste år! De store vinnerne i går, var de som enda hadde langt igjen til Kikut, og måtte ta frem hodelyktene for å finne veien til Holmenkollen, når vi var ferdige i dusjen, og langt nede i potetgullposen.»

Godt fornøyd arrangør

Det har vært gjort forsøk på å arrangere Pendlerrennet tidligere, men det har blitt stoppet av lite snø og dårlige forhold. Kun en testversjon har blitt gjennomført tidligere.

Nå var det nok snø, kaldt og gode skiforhold.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av den første offisielle utgaven av Pendlerrennet, og tilbakemeldingene fra deltakerne er at det var en lang og fin, men veldig tung dag på ski, forteller primus motor og hotelldirektør i Gjøvik, Ådne Skurdal.

Skurdal er sjøl en habil skiløper og deltok i sitt eget renn. Han kom i mål på 11 timer og 51 minutter.

– Jeg er selv svært fornøyd med egen innsats, men man går gjennom mange opp- og nedturer i løpet av alle timene på ski. Det er fysisk og psykisk utfordrende å motivere seg til å gå så mange timer på ski. Kroppen gjør etter hvert vondt, og vil ikke gå fortere. Det mentale er vel så viktig som det fysiske, forteller han til NRK søndag formiddag.

Matstasjon Pendlerrennet

UTEN MAT OG DRIKKE ...: Det er langt mellom matstasjonene i Pendlerrennet, men ikke desto mindre kjærkomne når du skal delta i et av verdens lengste skirenn. Her fra stasjonen om lag halvveis i rennet, på Lygnasæter.

Foto: Arrangør