NRK Meny
Normal

Trenger 1.000 statister i hoppbakken

Vil du se en av de kjente Lilyhammer-skuespillerne hoppe i Lysgårdsbakken? Filmteamet trenger 1.000 statister som tilskuere i bakken på lørdag.

Steven van Zandt i Lilyhammer

Steven van Zandt skal være i Lysgårdsbakken lørdag, men er det han som skal hoppe?

Foto: RUBICON

Steven Van Zandt og Marian Saastad Ottesen

Steven van Zandt skal være i Lysgårdsbakken lørdag, men er det han som skal hoppe? Her sammen med Marian Saastad Ottesen.

Foto: Torunn Myhre / NRK

– Vi vil helst ha så mange som 1.000 tilskuere, men vi filmer uansett. Så det er bare å møte opp. Man trenger ikke melde seg på, sier Nicoline Helgø i Rubicon TV.

Steven van Zandt skal være med på opptakene og flere av de andre kjente Lilyhammer-skuespillerne. Men hvem av dem som skal hoppe, vil ikke TV-selskapet røpe.

– Det jeg kan si, er at publikum får se litt før han hopper og litt etterpå. Og det er en av de kjente Lilyhammer-skuespillerne som skal hoppe, sier Nicoline Helgø.

Så gjenstår det å se hvem det er - og ikke minst, hvordan det går.

Folk har blitt dytta utfor bakken i Lilyhammer før også:

Tommy «Proffen» Carlsen, kjent fra «Døden på Oslo S», spiller motorsykkelgjeng-medlemmet som blir dytta utfor hoppbakken i dramaserien «Lilyhammer».

Finn fram OL-klærne

De som vil være med på innspillingen blir bedt om å kle seg godt, med ull og boblejakke, i nøytrale farger, men med innslag av rødt, hvitt og blått. De bør også ha med seg matpakke, drikke og norske flagg.

OL på Lillehammer

En av Lilyhammer-skuespillerne skal hoppe i Lysgrådsbakken på lørdag - i forhåpentligvis god OL-stemning.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

– Det er en feiring av 20 års jubileet til OL i 94. Så de som har klær fra OL i 94 må gjerne ta på seg dem, sier Nicoline Helgø.

Hun lover at alle skal være, så dette er en god mulighet til å se skuespillerne i levende live. Statistene trenger ingen erfaring av noe slag. De skal bare være seg selv som tilskuere på hopprenn og feiring av OL-jubileet.

Fra Spania for å være statist

Helgø har altså ansvaret for statistene til Lilyhammer-opptakene, og denne gangen trenger hun litt flere enn vanlig. Bare en gang før har de hatt behov for flere statister.

– Vi hadde med oss mellom 1.500 og 2.000 statister i Storgata under et reinsdyrløp. Da var det en annen som var statistansvarlig. Men det gikk veldig bra.

TV-serien vises nå i over 100 land og interessen bare vokser og vokser. Det gjør også interessen for å være med som statist i serien. Folk kommer gjerne langveis fra, for å være med.

– Vi har statister som har reist helt fra England og Spania for å være med, sier Nicoline Helgø.

Det ble en litt annerledes påskefeiring i gågata på Lillehammer. Steven Van Zandt på ski og spesialtrente reinsdyr avslutta sesong 2 av TV-serien Lilyhammer.

Tar alle mikrofoner i bruk

Nå går hun også litt nye veier for å sikre seg mange nok statister.

– Vi fikk for eksempel speakeren på ishockeykampen mellom Lillehammer og Stavanger i går til å fortelle at vi trenger folk i bakken på lørdag. Og så skal vi ut til alle ungdomsskolene i området, sier Helgø.

De som vil ha mer informasjon om innspillingen, kan gå på Facebooksiden til Lilyhammer. . Der kan man også melde seg på.

Foreløpig er det bare 175 som har trykket «skal». 130 har trykket «kanskje». Altså, god plass foreløpig. Rubicon trekker ut en av tilskuerne som får en pengepremie for innsatsen.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.