NRK Meny
Normal

Trendy å gi uten å få tilbake

Det har blitt en populær trend å gi bort pakker til de som ikke har det så bra.

 

Innsamlingaksjon for barnehjemsbarn i Riga
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

- Mange har nok både muligheter og behov for å hjelpe, sier daglig leder i Ting og Tøy, Jon Engen. 

Ting og Tøy og Frivillighetssentralen i Lillehammer startet lørdag en innsamlingsaksjon til barnehjemsbarn i Riga-området.

Målet er å få like mange gaver avgårde som i fjor. Da ble over 300 pakker sendt til Baltikum. Dette er en innsamling som betyr mye, forteller  Engen.

Årets julehandel skal i følge ekspertene bli rekordstor. Og kanskje er det derfor flere og flere nå vil gi gaver til de som ikke har så mye.

- Få slutt på krafsementaliteten

-  Vi må jo dele litt på godene, vi kan ikke bare ha krafsementalitet. Det er viktig å gi til dem som lider, sier Engen. 

En av dem som vil sende pakke til Riga er Mari Nygren. Det er langt fra Maris verden til den barnhjemsbarn i Riga opplever.

- Men kanskje får de en litt bedre jul ved at Ting og Tøy, Estlandskomiteen og Frivillighetssentralen kan formidle julegaver fra Mari, sier mamma Cecilie Margrethe Nygren.

Hun mener det er svært viktig å gi uten å få noe materielt tilbake før jul.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ordfører tar ikke gjenvalg

    Ordfører i Kongsvinger, Sjur Strand tar ikke gjenvalg. Strand sier til Glåmdalen at han alt før valget i 2015 hadde bestemt seg for at han bare skulle sitte som ordfører en 4- års periode.

    Sjur Strand
    Foto: Knut Røsrud / NRK
  • Problemer for mange strømkunder

    Alle som var uten strøm i Søndre og Nordre Land har fått den tilbake, melder OA. Men nå er over 600 kunder strømløse i Hedmark. Det gjelder Eidsivas kunder i Ringsaker, Løten Våler og Stor-Elvdal. I Gjøvik er flere også strømløse.