NRK Meny
Normal

Trendy å gi uten å få tilbake

Det har blitt en populær trend å gi bort pakker til de som ikke har det så bra.

 

Innsamlingaksjon for barnehjemsbarn i Riga
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

- Mange har nok både muligheter og behov for å hjelpe, sier daglig leder i Ting og Tøy, Jon Engen. 

Ting og Tøy og Frivillighetssentralen i Lillehammer startet lørdag en innsamlingsaksjon til barnehjemsbarn i Riga-området.

Målet er å få like mange gaver avgårde som i fjor. Da ble over 300 pakker sendt til Baltikum. Dette er en innsamling som betyr mye, forteller  Engen.

Årets julehandel skal i følge ekspertene bli rekordstor. Og kanskje er det derfor flere og flere nå vil gi gaver til de som ikke har så mye.

- Få slutt på krafsementaliteten

-  Vi må jo dele litt på godene, vi kan ikke bare ha krafsementalitet. Det er viktig å gi til dem som lider, sier Engen. 

En av dem som vil sende pakke til Riga er Mari Nygren. Det er langt fra Maris verden til den barnhjemsbarn i Riga opplever.

- Men kanskje får de en litt bedre jul ved at Ting og Tøy, Estlandskomiteen og Frivillighetssentralen kan formidle julegaver fra Mari, sier mamma Cecilie Margrethe Nygren.

Hun mener det er svært viktig å gi uten å få noe materielt tilbake før jul.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.