NRK Meny
Normal

Trendy å gi uten å få tilbake

Det har blitt en populær trend å gi bort pakker til de som ikke har det så bra.

 

Innsamlingaksjon for barnehjemsbarn i Riga
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

- Mange har nok både muligheter og behov for å hjelpe, sier daglig leder i Ting og Tøy, Jon Engen. 

Ting og Tøy og Frivillighetssentralen i Lillehammer startet lørdag en innsamlingsaksjon til barnehjemsbarn i Riga-området.

Målet er å få like mange gaver avgårde som i fjor. Da ble over 300 pakker sendt til Baltikum. Dette er en innsamling som betyr mye, forteller  Engen.

Årets julehandel skal i følge ekspertene bli rekordstor. Og kanskje er det derfor flere og flere nå vil gi gaver til de som ikke har så mye.

- Få slutt på krafsementaliteten

-  Vi må jo dele litt på godene, vi kan ikke bare ha krafsementalitet. Det er viktig å gi til dem som lider, sier Engen. 

En av dem som vil sende pakke til Riga er Mari Nygren. Det er langt fra Maris verden til den barnhjemsbarn i Riga opplever.

- Men kanskje får de en litt bedre jul ved at Ting og Tøy, Estlandskomiteen og Frivillighetssentralen kan formidle julegaver fra Mari, sier mamma Cecilie Margrethe Nygren.

Hun mener det er svært viktig å gi uten å få noe materielt tilbake før jul.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.