NRK Meny
Normal

Tredobbelt til Gudbrandsdalen i gammaldans

Gudbrandsdalen tok alle pallplasseringene i lagspel under Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Steinkjer i helga. Vinneren ble Sør-Fron spelemannslag.

Sør-Fron Spellemannslag

Sør-Fron Spellemannslag tok hjem seieren for lag.

Foto: Eivind Kaasin

Det var Gudbrandsdalen som tok med seg alt det edle metallet i lagspel-konkurransen under Landsfestivalen i gammeldansmusikk i Steinkjer søndag.

På førsteplass kom Sør-Fron Spelemannslag, etterfulgt av Lom spelemannslag og Mukampen spelemannslag.

– Det var en verdig vinner! Sør-Fron imponerte stort; de var veldig samspilte og de fikk det til å høres lett ut, sier festivalsjef Johan Einar Bjerkem.

Alle de tre hadde fra før to napp i vandrepremien i denne klassen, men det ble altså til slutt Sør-Fron som vant premien til odel og eie.

– Tradisjonene står sterkt i Gudbrandsdalen, og de er i tillegg veldig glade i å reise rundt og konkurrere. Det er nok denne kombinasjonen som gjør at de ofte står øverst på resultatlistene, sier han.

Det var totalt 15 lag i konkurransen.

Ole Nilssen fra Løten vant i pardans senior

Ole Nilssen fra Løten og Solveig Brekke Hauknes fra Bærum vant klassen for pardans senior under Landsfestivalen.

De vant også klassen for «dans til vanlig fele» under Landskappleiken på Geilo, og har med det vunnet eliteklassene på begge de to store folkemusikk- og dansekonkurransene i Norge i år.

Som vinnere av klassen for pardans blir de invitert til å danse under mesterkonserten i Operaen i Oslo 23. november. Her samles et utvalg av vinnerne fra både Landskappleiken og Landsfestivalen i gammaldansmusikk til en egen festforestilling.

Odde vant klassen for «andre instrument»

Totalt deltok 450 personer under Landsfestivalen.

– Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Vi har inntrykk av at folk hadde det trivelig, og etter hvert kom finværet også, sier Bjerkem.

Mads Erik Odde fra Lom på trekkspill ble norgesmester i klassen for «andre instrumenter» for senior. På andreplass kom Ole Nilssen fra Løten og Even Røhjell fra Lillehammer/Oppdal.

Også Odde blir invitert til mesterkonserten i Operaen til høsten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang