NRK Meny
Normal

Tre menn siktet i Operasjon Dark Room

Innlandet politidistrikt har fått oversendt tre saker fra Vest politidistrikt i den omfattende overgrepssaken fra Bergen. En mann fra Oppland er allerede dømt.

Dark room

DELTE OVERGREPSBILDER: Vest politidistrikt har i lengre tid jobbet med en stor overgrepssak og knytter minst 51 personer til saken. De skal ha delt overgrepsbilder og videoer av barn på nettet, samt chattet om overgrep.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Vest politidistrikt iverksatte i fjor høst det de kalte Operasjon Dark Room. Så langt er 51 menn fra hele landet avslørt som deltagere i flere overgrepsnettverk der det ble delt bilder og videoer samt chattet om overgrep mot barn via internett.

Noen er også siktet for fysiske overgrep.

Ti av tolv politidistrikter, i tillegg til Kripos, har fått oversendt én eller flere saker fra Vest politidistrikt. Etterforskningen pågår fortsatt og kan øke i omfang.

Ingen av de tre mennene fra Innlandet som er involvert skal ha begått fysiske overgrep. De tre mennene i Innlandet er fra Gudbrandsdalen, Hedmark og Vestoppland.

Mann allerede dømt

En mann i 40-årene fra Oppland er allerede dømt i saken. Han ble avslørt av politiet etter at han chattet med en av de tiltalte, en mann i 20-årene fra Hordaland, om å begå overgrep mot barn. Ifølge dommen skal opplendingen blant annet skrevet at han hadde to døtre og at han ønsket å ha sex med dem. Han har ingen døtre, men en sønn.

Han ble dømt til fengsel i 30 dager for å ha hatt 45 bilder som fremstiller barn i seksuelle situasjoner med voksne, posering alene eller med andre barn. Fem av bildene skal være svært grove, står det i dommen.

Mannen som er utdannet sykepleier og jobber i helsevesenet erkjente straffskyld og saken gikk som en tilståelsessak i august. Han forklarte at han ikke kjente seg igjen i tiltalen og sa han var oppriktig lei seg for det han hadde gjort og uttrykte sterk anger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Statskog kutter i tømmerhogst

  Statskog skal hogge mindre tømmer neste år. Årsaken er at deler av statsforetakets produktive skog er vernet eller vurderes for vern. Selskapet reduserer neste års hogst med 25 000 kubikkmeter, noe som tilsvarer lasten på 650 tømmerbiler.

 • Dømt for narkotransport


  En yrkessjåfør fra Valdres er dømt til 15 måneders fengsel, etter transport av amfetamin mellom Øst- og Vestlandet, melder OA. Flere andre personer i Valdres har også vært innblandet i transport av amfetamin.

 • Erkjenner å ha brukt kniv

  Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.

  REMA 1000 VED BASARENE I HAMAR: like ved der omsorgsarbeider ble knivstukket av beboer
  Foto: Knut Røsrud / NRK