NRK Meny
Normal

Tre kuer avlivet etter fjøskollaps

RINGSAKER (NRK): 12 av 15 ammekyr ble reddet ut etter at et fjøs på Kvernstua i Ringsaker raste sammen mandag ettermiddag. Store snømengder gjorde at taket på fjøset brøt sammen.

REDDET: Brannvesen og lokale bønder jobbet på spreng med å redde ut ammekyr fra det sammenraste fjøset.

– De har fått ut 11 dyr fra fjøset nå. Et av dem måtte slaktes. Tre dyr er fortsatt igjen, sa operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Dyre Antonsen til NRK like etter kl. 17.

En time senere ble ytterligere en ku reddet ut. Tre kyr måtte avlives på grunn av skader. Totalt var det 15 ammekuer inne i fjøset da det falt sammen ved 14-tiden tirsdag.

Redningsmannskapene brukte både øks og sag for å redde dyrene ut. En gravemaskin og en heisekran ble også brukt i den flere timer lange redningsaksjonen.

Fjøs har rast sammen i Ringsaker

REDDET: En ku ble tirsdag ettermiddag reddet ut fra det sammenraste fjøset.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

15dyr ble rammet

Brannvesenet kom raskt til stedet etter at nødetatene fikk melding om ulykken kl. 14 tirsdag ettermiddag. Det skal ha vært minst 15 dyr inne i fjøset da det raste sammen.

Seks av dyrene i fjøset ble raskt reddet ut av brannvesenet. Fire andre dyr var vanskeligere å få ut av fjøset, ifølge politiet.

– Det jobbes med å få tak i en gravemaskin som kan hjelpe til i arbeidet med å få dyrene ut, sa operasjonsleder Kjartan Waage til NRK ved 14.30-tiden.

Fjøs har rast sammen i Ringsaker

TAKET ER BORTE: Taket på det røde fjøset har rast sammen på grunn av tung snø.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Tre dyr har kommet ut

Tung snø på taket er årsaken til at fjøset falt sammen, melder politiet. Tre av ammekyrne kom seg ut av fjøset på egen hånd og skal ha det bra etter forholdene. Det er ikke kjent hvilken tilstand dyrene som var innesperret er i.

– Brannvesenet er på stedet nå, forteller Waage.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fem måneders fengsel for ulvedrap

  En 45 år gammel mann fra Trysil er dømt til fengsel i fem måneder for å ha skutt en ulv i desember 2015, melder Østlendingen. Saken var oppe i lagmannsretten i august 2017, men domfeltes anke over bevisvurderingen på en av postene ble henvist til ny behandling.

 • Turistbuss av vegen

  Ingen kom til skade da en turistbuss kjørte av vegen på fylkesveg 29 vest for Alvdal i ettermiddag. Alle passasjerene skal være uskadd og ute av bussen. Årsaken til uhellet er ikke kjent.

 • Hun blir sjef i Av-og-til

  Randi Hagen Eriksrud fra Lillehammer er ansatt som ny generalsekretær i Av-og-til. Eriksrud kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Av-og-til arbeider for redusert alkoholforbruk.

  Randi Hagen Eriksrud
  Foto: Av-og-til