NRK Meny
Normal

Tre fulle busser skal heie fram Elverum til gull

Tre full busser med 150 Elverums-tilskuere drar til Nadderudhallen i Bærum for å se Elverum tar seriegull i dag. – Vi skal farge hallen hvitt, sier lederen for Taiga'n, Ola Nordstrøm.

Ola Nordstrøm

Taiga'n-leder Ola Nordstrøm tror på gull.

Foto: Dan Gaute Korsvold / NRK

Utgangspunktet er enkelt: Vinner Elverum eller spiller uavgjort mot Haslum, er Elverum seriemester i håndball for andre året på rad.

Mobiliserer

Gullkamp i Terningen Arena

Taiga'n vil dominere i Nadderudhallen.

Foto: Stine V. Olsen / NRK

Og det betyr at elverumsingene mobiliserer. Tre fulle busser med 150 fans reiser

til Bærum.

– I tillegg går det flere minibusser og privatbiler. Vi håper det blir flere i hvitt enn i rødt, sier lederen for Taiga'n, Ola Nordstrøm. Han oppforder alle som reiser til Bærum om å kle seg i hvitt.

Supporterlederen er optimistisk foran kampen, og tror ikke det blir en gjentakelse fra kampen for to år siden der Elverum måtte gi tapt.

– Det tenker vi ikke på. Nå er det denne kampen som gjelder, sier Nordstrøm som er sikker på at det blir en jevn kamp.

– Jeg tror det laget med det beste forsvaret og den beste keeperen vinner.

Han er håndballens Petter Northug

Taiga'n-leder om Erlend Mamelund
Erlend Mamelund

Erlend Mamelund karakteriseres som håndballen Petter Northug.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Håndballens Petter Northug

Taiga'n er kjent for å være håndballens beste supporterklubb, og Nordstrøm innrømmer at de har et spesielt forhold til Haslums stjernespiller Erlend Mamelund.

– Det er nok ymse oppfatninger om han. Han liker å fyre oss opp, han er håndballens Petter Northug. Jeg syns han er helt topp, sier Nordstrøm.

– Betyr mye

Elverums-trener Christian Berge er glad for at så mange tar turen fra Elverum.

– Det betyr veldig mye for oss. Slik jeg har forstått det blir det halvt om halvt med tilskuere. Det blir trygt og sikkert og samme stemninga som om vi hadde vært i Terningen Arena, sier Christian Berge.

Han spår en svært jevnt kamp, og peker på keeper Morten Nergaard som en nøkkelspiller.

– Jeg tror nok at det laget som har den beste keeperen vinner. Vi får hjelpe Morten så han får tatt de ballene, sier Berge.

Jevnt og tøft

Han spår en jevn og tøff kamp som kan tippe begge veger. Men Berge holder Haslum som knapp favoritt fordi de har hjemmebane.

I fjor tok Elverum seriegullet, men for to år siden tapte Elverum seriefinalen mot det samme Haslum i Nadderudhallen. Berge mener situasjonen er helt annerledes nå.

– Vi har et sterkere lag nå, sier Berge som kan melde om et svært sultent lag på trening denne uka.

– Vi skal være offensive, lover han.

Elverum-trener Christian Berge blir "overfalt" av sine spillere midt under NRK-intervjuet etter gullet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg