Hopp til innhold

Tre dødsulykker på tre måneder – Statens vegvesen vurderer strakstiltak

Fire personer har mistet livet på E6 gjennom Dovre i løpet av knappe tre måneder. Statens vegvesen skal nå vurdere å gjøre umiddelbare tiltak på strekningen.

Dødsulykke på E6 ved Dovreskogen

TRIPPEL ULYKKE: Tre dødsulykker på tre måneder har skjedd på E6 gjennom Dovre. Her er bilde fra ulykken 6. oktober, hvor to personer mistet livet.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Tirsdag kveld omkom en 18 år gammel jente i en møteulykke på E6 ved Dombås. To gutter, 16 og 18 år gamle, er fortsatt betegnet som alvorlig skadd etter ulykken. Alle de tre er fra Nord-Gudbrandsdal.

Men ulykken er ikke den eneste som har skjedd på den samme E6-strekningen gjennom Dovre den siste tiden. Den 6. oktober omkom to personer da en bil kjørte inn i en jernbanebro på E6 nord for Dovreskogen.

Også 7. desember døde en mann på E6 gjennom Dovre etter en kollisjon mellom en varebil og et vogntog. Tre dødsulykker på under tre måneder på denne strekningen gjør nå at Statens vegvesen vurderer å innføre strakstiltak.

Vil se etter sammenheng

– Vi vil se nærmere på strekningen, om det er noen tiltak vi kan gjøre på kort sikt, og om vi ser noen sammenheng mellom ulykkene, sier avdelingsleder i Statens Vegvesen Oppland, Jan Nørstegård.

Han nevner flere ting som kan gjøres på kort sikt:

– Det er mulig å sette inn rekkverk, få på plass veilys, nytt dekke eller bakgrunnsoppmerking. Vi har mange muligheter, og vi vil nå se nærmere på hvilke tiltak vi kan sette i gang raskt som kan gi den effekten vi ønsker.

Trafikkulykke E6, Dombås

TENÅRINGSTRAGEDIE: En jente på 18 år omkom, og to tenåringsgutter er alvorlig skadd etter en trafikkulykke på E6 ved Dombås tirsdag kveld.

Foto: Tipser

To av tre var møteulykker

18-åringen som omkom tisdag kom over i feil kjørefelt og kolliderte med et vogntog. To av de tre siste dødsulykkene har vært møteulykker.

– Hvis det skal monteres midtdeler er det et større og mer langsiktig prosjekt, sier Nørstegård.

Men å frese opp rumlefelt kan være aktuelt, sier han:

– Mange steder har vi freste spor i asfalten, som skal markere hver gang en bilist er på vei over i et annet kjørefelt. Så vidt jeg vet er det ikke det på denne strekningen i dag.

Møtes i sorg på Dovre

SORGSAMLING: Ordfører i Dovre, Bengt Fasteraune, og lokale ungdommer samlet seg i sorgen onsdag. Fire liv har gått tapt på kort tid, noe ordføreren sier kan føles urettferdig.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Tøft for lokalbefolkningen

Tre ulykker på så kort tid er og har vært svært tøft å takle for lokalbefolkningen i Nord-Gudbrandsdal.

– Det er en grå og hustrig dag på alle måter. Bygda bærer preg av dette her, sa ordfører i Dovre kommune, Bengt Fasteraune, onsdag.

Og han legger til:

– Når du får dette så tett innpå deg og med så korte tidsintervaller, så føler man lett at dette er urettferdig, at vi må oppleve dette gang etter gang..

Nå skal altså Statens Vegvesen se om noe kan gjøres, for å unngå at nok en ulykke rammer Dovre.

Flere saker fra Innlandet