NRK Meny
Normal

Tre avdelinger ved Reinsvoll kan bli lagt ned

25 behandlingsplasser og 40 stillinger i Vestre Toten kan bli berørt.

Gunn Gotland Bakke

Gunn Godtland Bakke, direktør ved psykisk helsevern, sier hun forstår at mange er frustrerte.

Foto: NRK

Psykisk helsevern må spare 150 millioner kroner. Det kan bety kroken på døra for tre avdelinger på Sykehuset Innlandet Reinsvoll.

– Frustrerte

– Er det mulig at vi kan fragmenteres på denne måten, sier tillitsvalgt for de ansatte i Fagforbundet Stein Oudenstad til avisa.

Han forteller at frustrasjonen er stor blant både leger og pleiere ved Reinsvoll. De ble nylig orientert om planene.

– Vi jobber allerede med hvem som må gå og hvem som beholder jobben, sier han.

Tre avdelinger

Behandlingen skal skje i syret hos Sykehuset Innlandet 21. juni. Vedtas nedleggingen rammer det avdelingene alderspsykiatri, spiseforstyrrelser og avdelingen for pasienter som er i ferd med å skrives ut etter lengre opphold.

Sistnevnte avdeling ble midlertidig fredet for tre år siden. Til sammen 25 behandlingsplasser og 40 stillinger kan bli berørt.

Det var prosjektgruppa som for Sykehuset Innlandet jobber for fremtidens modell for psykisk helsevern, som orienterte de ansatte om de mulige nedleggelsene.

Forstår reaksjonen

Det er fra før av kjent at sykehuset Innlandet står overfor enorme kutt de neste fire årene. Direktør for psykisk helsevern ved Sykehuset Innlandet Gunn Godtland Bakke sier til Oppland Arbeiderblad at hun har forståelse for at mange reagerer på budskapet de reiser rundt med i disse dager.

– Det gjøre noe med folk når det skjer store endringer på arbeidsplassen, sier hun.

Hun forteller at oppdraget i utgangspunktet var å spare 50 millioner kroner. For få uker siden ble denne kuttambisjonen tredoblet.

Jobber imot

Parallelt med nedleggingsplanene jobber nå Stein Oudenstad med at tilbudet på Reinsvoll-sykehuset, skal bestå. Oudenstad har sendt ut opprop til sine medlemmer der han maner til innsats for Reinsvoll.

Prosjekt psykisk helsevern skal jobbe etter nasjonale retningslinjer for å få færre døgnplasser og mer behandling på dagtid ved de distriktspsykiatriske sentrene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK