NRK Meny
Normal

Jente (16) tredje offer etter dødsulykke

Den tredje av de fire som satt i bilen som i natt kjørte inn i en elg i Elverum, er død av skadene.

Blomster er lagt ned etter ulykka.

OMKOM: Tre personer døde etter at en bil kolliderte, først med en elg så, så et tre.

Foto: EINAR LANGHOLEN-SCHULSTAD / NRK

Dødsulykka i Elverum har krevd nok et offer.

– En 16 år gammel jente som ble skadet i trafikkulykken på RV 25 ved Elverum i natt, og deretter fraktet til Oslo universitetssykehus, er død, det sier pressevakta ved Oslo universitetssykehus, Anders Bayer.

Politiet har frigitt navnene på to av de omkomne. 19 år gamle Oda Aurora Knappe Løkting fra Hernes, og 16 år gamle Eva Charlotte Pedersen Danielsen fra Jømna mista livet i ulykka. Det samme gjorde en 19 år gammel gutt fra Rendalen.

Klokka 02.40 natt til fredag fikk politiet melding om at det hadde vært ei ulykke på riksveg 25 ved Hernes, en knapp mil øst for Elverum. To personer omkom da bilen de satt i kolliderte, først med en elg, og deretter med et tre før bilen tok fyr. Nå er altså den tredje av de fire som satt i bilen død.

– Jenta døde mellom klokka 16 og 17 i ettermiddag, sier Bayer.

Den fjerde personen som var med i bilen, en 18 år gammel mann fikk ikke livstruende skader.

– Stygg ulykke

Fungrende politistasjonsjef i Elverum, Ove Osgjelten fortalte til NRK tidlig fredag morgen at det var en tilfeldig forbipasserende som varslet om ulykka.

– Det var føreren av en bil som akkurat hadde blitt kjørt forbi av ulykkesbilen som varslet oss. Det var denne personen som fikk slukket brannen i bilen, sier Osgjelten.

Reporter Tom Haakenstad var på ulykkesstedet fredag morgen:

– Ulykka skjedde på ei rettstrekke og det har helt tydelig vært et kraftig sammenstøt mellom elgen og personbilen, kunne han fortelle.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.