NRK Meny
Normal

Trapper opp lærerstreiken

157 nye lærere blir tatt ut i streik i Hedmark og Oppland fra torsdag 21. august.

Tone Stangnes Gjerstad, Egil Reinemo, Kjell Ludvig Larsen (t.h.), Frode Løvbak (t.v.)

Fra torsdag blir ytterligere 71 nye skoler tatt ut i lærerstreiken. Tone Stangnes Gjerstad, Egil Reinemo, Kjell Ludvig Larsen (t.h.), Frode Løvbak (t.v.)

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Utdanningsforbundet varsler i dag at de trapper opp lærerstreiken ved å ta ut 2263 nye lærere i streik. Ytterligere 71 skoler blir rammet.

– Dette er en konsekvens av at vi ikke har kommet til enighet i de samtalene som har pågått. Vi har foreløpig ikke valgt å ta ut noen barneskoler i vårt område, sier Tone Gjerstad i Utdanningsforbundet i Hedmark.

Tone Stangnes Gjerstad, Egil Reinemo

– Vi er langt fra hverandre, og trapper opp streiken fra torsdag, sier Tone Gjerstad i Utdanningsforbundet i Hedmark. T.h streikeleder Egil Reinemo

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

– I samtalene i går så prøvde vi å finne en løsning, men det var ikke mulig. Vi var langt fra hverandre. Det er tydelig for alle andre enn KS hva som skal til. Vi har gått igjennom mange vanskelige saker, men har foreløpig ikke kommet til noen ny skisse, sier Gjerstad.

Ingen nye planlagte samtaler

– Det er heller ikke planlagt noen ny avtale om samtaler. Skulle KS-styret ønske å komme med tilnærminger, så skal vi selvfølgelig møte dem, sier Gjerstad.

Ytterligere fire nye skoler i Oppland blir rammet av lærerstreiken, og tre i Hedmark. Oversikten over skoler som er i streik fra torsdag 21. august vil da se slik ut (antall nye lærere som tas ut i parentes):

Hedmark:

Ajer ungdomsskole
Børstad ungdomsskole
Hamar katedralskole
Storhamar videregående skole
Ener ungdomsskole
Stange videregående skole (27)
Elverum videregående skole (79)

Oppland:

Bjørnsveen ungdomsskole (3)
Vardal ungdomsskole (2)
Gjøvik videregående skole
Snertingdal skole (8)
Gjøvik læringssenter (10)
Biri ungdomsskole (11)
Kopperud skole (15)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Erklærte seg ikke skyldig

  23 åringen som er tiltalt i den såkalte forgiftningssaken ved Nansenskolen i Lillehammer erklærte seg ikke skyldig da saken mot han kom opp i Sør-Gudbranbdsdal tingrett. Mannen kan få opptil seks års fengsel etter å ha prøvd å forgifte en medelev ved skolen. Den tiltalte skal ha gjort dette som et ledd i et sjalusidrama.

 • Kåret til årets unge leder

  Kjøkkensjefen på Sundeim i Nord-Fron, Espen Sætha, er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder. Han ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.

  Espen Sætha kåret til årets unge leder i Kommunal Rapport
  Foto: Kommunal Rapport
 • To kollisjoner i Stange og Åsnes

  To biler har kollidert på riksvei 2 ved Flisa bru i Åsnes. Ingen personer skal være skadet. På E 6 i Stange skal en personbil ha kjørt inn i brøytebil. Også her ble det bare materielle skader. Kollisjonene skaper ingen store hindringer for trafikken.