– Visste knapt jeg var der - 52-åring om avhør der han tilsto

En 52-åring som er tiltalt for å ha vært med på ulovlig ulvejakt i Hedmark, beskrev ulvejaktsamtaler som politiet tok opp som "skryteprat."

Ulverettsak

Einar Grape forsvarer 52-åringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

52-åringen fra Elverum som er tiltalt for å ha deltatt på den angivelig ulovlige jakta , sier at han var helt satt ut i det første avhøret etter at han ble pågrepet.

– Jeg fortalte ikke at jeg så ulver

Tilsto først- trakk så tilståelsen

– Jeg vet knapt at jeg var der, sa 52-åringen om pågripelsen og avhøret etterpå den 8. april.

– De sa jeg skulle i et lite avhør, men havnet i glattcella med våte klær, sa 52-åringen i retten.

– Jeg var i sjokk og helt satt ut, sa 52-åringen.

I det første avhøret tilsto han etter å ha vært med på ulovlig ulvejakt. I retten fortalte han at han på det tidspunktet ikke visste hva det innebar å erkjenne straffskyld.

I retten fastholdt han at det kun dreide seg om revejakt den aktuelle lørdagen. Han sier i likhet med flere av de andre tiltalte at det bare var "skryteprat" når det ble snakket om ulvejakt på lydbåndene politiet har, og at han snakket om ting han ikke hadde vært tilstede på.

– Dette var tøft

I en avspilt samtale med den angivelige hovedmannen snakker de om å kjøpe inn en lastebil for å brøyte skogsbilveger. I retten sa han det var i forbindelse med å holde vegene oppe for revejakt, men også for å vite hvor det var ulver, med tanke på å passe på hundene.

Retten spilte også av en samtale med den 48-årige angivelige hovedmannen etter at han hadde skutt ulv i mars.

– Dette var tøft, sier 52-åringen om ulveskytinga. Det hadde han ingen kommentar i retten, men sa at han trodde 48-åringen tullet.

Han sa han var imot ulv fordi den ødela hele jakta.